Η ανάλυση των ονείρων έχει ξεκινήσει από πού παλιά και πολλοί έχουν ασχοληθεί με την ερμηνεία τους, κάθε σύμβολο στο ονειρικό πεδίο μπορεί να δηλώνει μια συγκεκριμένη κατάσταση που βιώνουμε αλλά και να είναι ένα προμήνυμα γεγονότων που θα ακολουθήσουν. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ερμηνεία διάφορων ονειρικών συμβόλων ώστε να εξηγήσετε πιο ξεκάθαρα τα όνειρά σας.

Α

Άβυσσος
Η άβυσσος είναι καθαρό σημάδι του υποσυνείδητου. Κάτι προσπαθεί να βγει στην επιφάνεια και να εκδηλωθεί μέσα από το συνειδητό. Αν δείτε το είδωλό σας μέσα στην άβυσσο ή είστε μέσα σε αυτήν, παρελθοντικά θέματα θα έρθουν στο φως και θα περάσετε μια δύσκολη περίοδο λόγω τρίτων ατόμων.
Άγγελος
Όταν σε ένα όνειρο εμφανίζεται ένας άγγελος φαίνεται πως θα βρεθεί διέξοδος σε δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Ότι θέμα και αν σας απασχολεί, αισθηματικό, οικονομικό, οικογενειακό είτε θέμα υγείας θα ξεπεραστεί. Γενικά είναι πολύ καλός οιωνός, ιδιαίτερα αν σας περιτριγυρίζουν άγγελοι φαίνεται πως θα βρείτε όχι μόνο τη λύση που αναζητάτε αλλά και την εσωτερική σας γαλήνη. Θα έρθουν στο δρόμο σας η εκτίμηση, η αγάπη και η συμπαράσταση από φίλους ή αγνώστους που μπορεί να έχουν σταλεί από το Φύλακα Άγγελό σας. Αναμφισβήτητα ένα από τα σπουδαιότερα ευνοϊκά όνειρα! Προμηνύει τεράστια τύχη σε κάθε τομέα της ζωής. Αν απλώς δείτε στον ύπνο σας έναν άγγελο, περιμένετε ευτυχία, επαγγελματική ανέλιξη και οικονομική πρόοδο. Αν δείτε τον άγγελο να πετάει, σύντομα θα ζήσετε ένα ευχάριστο γεγονός. Αν ο άγγελος σας αγγίξει, περιμένετε θετική έκβαση σε κάθε εγχείρημά σας, όσο φιλόδοξο κι αν μοιάζει. Αν ο άγγελος σας βάλει στα φτερά του, ξαφνικά και πάρα πολλά κέρδη, είτε από αύξηση, είτε από μια νέα επαγγελματική πρόταση, είτε κληρονομιά, λαχείο ή τυχερά παιχνίδια. Αν ο άγγελος σας χαμογελάει και είστε ανύπαντροι/-ες, τότε πολύ σύντομα θα δεχτείτε πρόταση γάμο. Αν ο άγγελος πετάει πάνω από το σπίτι σας, θα ακούσετε πάρα πολύ σύντομα μια είδηση που θα σας χαροποιήσει αφάνταστα. Αν δείτε πολλούς αγγέλους μαζί, κάθε πρόβλημά σας θα βρει λύση και η ζωή σας θα αλλάξει θετικά. Αν δείτε ένα φιλικό ή γνωστό σας πρόσωπο με τη μορφή αγγέλου, σημαίνει ότι και στην πραγματικότητα αυτό το άτομο είναι αγνό και άξιο εμπιστοσύνης. Τέλος, αν δείτε έναν άγγελο να σας παρηγορεί, αν είστε ασθενής, θα γίνετε πολύ γρήγορα καλά και, επίσης, θα συναντήσετε άτομα που θα σας στηρίξουν και θα σας προστατεύσουν.
 
Αγγλικά
Αν ονειρευτείτε ότι μιλάτε αγγλικά είναι θετικό σημάδι για τα οικονομικά και επαγγελματικά σας σχέδια. Θα πρέπει όμως να προσέξετε τη συναισθηματική σας ζωή γιατί μπορεί να υπάρξουν συγκρούσεις. Αν πάλι ακούσετε άλλα άτομα να μιλούν να είστε προσεκτικοί γιατί κάποιος θα σας παραπλανήσει με ψεύτικες υποσχέσεις ή θα σας διαβάλει σε τρίτα άτομα.
 
Αγελάδα
Στα όνειρα η αγελάδα σημαίνει τύχη, υγεία και μεγάλη ασφάλεια. Αν δείτε πως αρμέγετε μια αγελάδα είναι πολύ ευνοϊκός οιωνός, προμηνύει επιτυχία στα σχέδιά σας, καλή υγεία και μεγάλη οικονομική άνοδο. Αν δείτε πολλές αγελάδες μαζί, θα έχετε καλή υγεία, ευημερία και τα οικονομικά σας θα βελτιωθούν πολύ σύντομα. Αν δείτε όμως αγελάδα ή αγελάδες που ασθενούν ή νεκρές, φανερώνει οικονομικά προβλήματα και απώλειες που σχετίζονται με τρίτα άτομα.
 
Άγιος
Αν δείτε στον ύπνο σας κάποιον Άγιο είναι πολύ θετικό σημάδι και δηλώνει προστασία για το άτομο που είδε το όνειρο. Ακόμα πιο θετικό είναι αν το ίδιο το άτομο ζητήσει κάτι από τον Άγιο, αυτό σημαίνει πως οι προσευχές του εισακούγονται και θα απαντηθούν σύντομα. Ο Άγιος που εμφανίστηκε στο όνειρο μπορεί να είναι ο προστάτης του και καλό είναι να ακολουθήσει τη συμβουλή που του δόθηκε μέσω της ονειρικής κατάστασης.
 
Αγκάθι
Όταν μια γυναίκα δει αγκάθι σε κάποιο όνειρο, φανερώνει άγχος και έννοιες για την ερωτική και σεξουαλική της ζωή. Το αγκάθι στον ονειρικό κόσμο δείχνει εμπόδια και στεναχώριες που θα ταλαιπωρήσουν μια ερωτική σχέση, αν δείτε πως χτυπήστε το χέρι σας σε αγκάθι και ματώσει, γρήγορα θα κλείσετε κάποιο κύκλο στη συναισθηματική σας ζωή και κάποιο νέο πρόσωπο θα μπει στη ζωή σας. Αν τραυματιστείτε όμως άσχημα από αγκάθια ή δείτε τον εαυτό σας να φοράει αγκάθινο στεφάνι, υπάρχει μεγάλο εμπόδιο και δυσκολίες για να εκπληρώσετε τις επιθυμίες σας και θα χρειαστεί να είστε προσεκτικοί.
 
Αγκαλιά
Όταν δείτε πως αγκαλιάζετε κάποιο άτομο προμηνύει δυσάρεστες ειδήσεις, χωρισμό και παρασκηνιακές καταστάσεις που θα έρθουν στο φως. Στο οικογενειακό περιβάλλον πιθανώς να υπάρξει κάποια ρήξη με οικογενειακό πρόσωπο για κάποιο θέμα που ίσως αγνοούσατε.
 
Αγώνας
Αν δείτε κάποιον αγώνα ή πεδίο μάχης θα πρέπει να είστε καλά οργανωμένοι γιατί το επόμενο διάστημα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε καταστάσεις που δεν θα είναι ιδιαίτερα ευχάριστες. Αν σας απασχολούν τα επαγγελματικά ξεκινάει μια περίοδος με πολύ φόρτο εργασίας που όμως αν καταφέρετε να αντεπεξέλθετε στις απαιτήσεις θα ανταμειφτούν οι κόποι σας.
 
Αδυνάτισμα
Αν ονειρευτείτε ότι αδυνατίζετε φαίνεται πως αντιμετωπίζετε κάποιο μεγάλο πρόβλημα που σας απασχολεί πολύ έντονα και σας προκαλεί μεγάλη συναισθηματική φόρτιση. Προσέξτε πολύ να μην εστιάζετε σε λάθος πράγματα αυτή τη περίοδο, διότι μπορεί εύκολα να χάσετε μια μεγάλη ευκαιρία που θα σας παρουσιαστεί ή την επίτευξη κάποιου στόχου.
 
Αετός
Ενα από τα θετικότερα όνειρα, μαρτυρά τεράστια επιτυχία και δύναμη. Αν δείτε στον ύπνο σας έναν αετό να πετάει πάνω από το σπίτι σας, περιμένετε τεράστια επαγγελματική επιτυχία και μεγάλο οικονομικό κέρδος. Κάθε όνειρό σας θα γίνει πραγματικότητα. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές αυτό το όνειρο προμηνύει και τεράστια φήμη! Αν δείτε έναν αετό καθισμένο σε ψηλό σημείο, τότε πολύ σύντομα θα πάρετε προαγωγή, ή θα σας κάνουν μια νέα επαγγελματική πρόταση που θα συνοδεύεται από πάρα πολλά χρήματα. Αν δείτε ότι σκοτώνετε αετό, θα αποκτήσετε τόση δύναμη, κύρος και πλούτη που τίποτα δεν θα μπορέσει να εμποδίσει την πραγματοποίηση των στόχων σας. Αν ονειρευτείτε ότι βρίσκεστε πάνω στη ράχη ενός αετού και πετάτε ψηλά, τότε σύντομα η ζωή σας θα αλλάξει προς το καλύτερο. Μεγάλη τύχη σας περιμένει, επιτυχία και πλούσια κέρδη.
 
Αηδόνι
Αν απλώς το δείτε, να περιμένετε σύντομα ευχάριστα νέα που αφορούν μια νέα γνωριμία. Κάποιος από το οικογενειακό ή το φιλικό σας περιβάλλον σας συστήσει ένα άτομο που θα σας αρέσει. Αν ακούτε το αηδόνι να κελαηδάει, τότε θα γνωρίσετε ένα άτομο με το οποίο θα κάνετε μια ευτυχισμένη μακροχρόνια σχέση. Αν το αηδόνι σας κουτσουλήσει, η νέα σας γνωριμία θα οδηγηθεί σε επίσημη δέσμευση πολύ πιο σύντομα απ’ ό,τι φαντάζεστε.
 
Αίμα
Το αίμα γενικά δείχνει γεγονότα που συμβαίνουν σε γρήγορο χρονικό διάστημα. Αν δείτε αίμα φαίνεται πως οι έννοιες σας αφορούν κάποιο κοντινό σας πρόσωπο. Αν το αίμα χύνεται από κάποιο δοχείο ή το ρίχνει κάποιος φανερώνει αρρώστια. Αν δείτε τον ίδιο σας τον εαυτό να αιμορραγεί είναι θετικό σημάδι, οι έννοιες σας θα φύγουν και θα νιώσετε ανακούφιση.
 
Αλάτι
Όταν δείτε σε όνειρο οτιδήποτε σχετίζεται με το αλάτι, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Μην προβείτε σε ενέργειες και ιδιαίτερα αποφάσεις αν δεν είστε σίγουροι πως τα πάντα είναι ξεκάθαρα. Το αλάτι δείχνει πως κάτι σας κρύβουν ή αν έχετε κάτι που θέλετε να μείνει κρυφό θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί ώστε να μην σας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα αργότερα.
 
Άλογο
Το άλογο αναγγέλλει γρήγορα γεγονότα που θα σας απελευθερώσουν από αρνητικές καταστάσεις και νέες προοπτικές που ανοίγονται για σας. Αν είναι ανοιχτόχρωμο τότε φαίνεται πως έχετε  κάποιου είδους προστασία από τον πνευματικό κόσμο και θα πάρετε μεγάλη χαρά, αν είναι μαύρο ή σκουρόχρωμο θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στα επαγγελματικά σας. Επίσης καλό είναι να προσέχετε περισσότερο την υγεία σας και γενικότερα τα ατυχήματα. Όταν δείτε να ιππεύετε κάποιο άλογο μπορείτε να περιμένετε πολύ θετικές εξελίξεις εκτός και αν αισθάνεστε άβολα ή πέσετε από το άλογο που σημαίνει πως η επιτυχία δεν θα διαρκέσει για πολύ.
 
Αλυσίδα
Η αλυσίδα στην ονειρική κατάσταση δηλώνει τα βάρη ή τις δεσμεύσεις που έχουμε. Αν είστε δεμένοι με αλυσίδες και δεν μπορείτε να λυθείτε πολλά βάρη, εμπόδια και μεγάλες ευθύνες σας περιμένουν, αν όμως μπορέσετε να λυθείτε θα απελευθερωθείτε από τις δυσκολίες. Η χρυσή αλυσίδα στο λαιμό φανερώνει πως είστε εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση που δεν μπορείτε να βρείτε τη λύση, πολλές φορές δηλώνει κάποιο καταπιεστικό σύντροφο που επιβάλει αυτό που θέλει και σας στεναχωρεί. Αν πάλι ακούσετε να χτυπάνε αλυσίδες, κάποιο κακό νέο θα μάθετε που δεν περιμένατε. Όταν κάποιος σας κάνει δώρο κάποια αλυσίδα, προμηνύει κάποιο σημαντικό γεγονός που θα αλλάξει τη ζωή σας, εκτός αν είναι χρυσή η αλυσίδα, τότε θα φορτωθείτε το «βάρος» κάποιου άλλου χωρίς να το θέλετε.
 
Ανάβαση
Όταν δείτε ότι ανεβαίνετε κάπου είναι καλό και θετικό σημάδι, δείχνει μια ανανέωση και ελπίδα για το μέλλον. Αν ανεβαίνετε σε βουνό ή κάνετε αναρρίχηση τότε φαίνεται πως θα κατακτήσετε κάποιο σκοπό ή πόθο που έχετε. Αν δείτε να ανεβαίνετε μια σκάλα θα δεχθείτε αρκετή περιφρόνηση για τις ιδέες σας ή τους στόχους σας.
 
Ανάκριση
Αν κάποιος σας ανακρίνει προμηνύει στεναχώρια. Αν εσείς ανακρίνετε κάποιον θα πρέπει να αξιολογήστε εξ αρχής τη γνώμη που έχετε για εκείνον διότι πιθανώς τα πράγματα να μην είναι όπως φαίνονται, ιδιαίτερα αν εμπλέκονται και τρίτα πρόσωπα.
 
Αναπτήρας
Όταν ονειρευτείτε πως κρατάτε αναπτήρα θα πετύχετε κάτι που επιθυμούσατε καιρό τώρα. Είναι πολύ ευνοϊκό για τα οικονομικά και κάθε εμπόδιο που υπήρχε μέχρι τώρα θα εξαφανιστεί πολύ γρήγορα. Αν δείτε πως κάποιος άλλος κρατάει αναπτήρα η επιτυχία που θα έχει αυτό το άτομο θα ευνοήσει και εσάς αρκετά. Όταν ο αναπτήρας είναι μαύρος ή σκούρος τότε τα χρήματα ή η επιτυχία που θα έρθει θα είναι από κληρονομιά ή κάποια παράνομη εργασία.
 
Ανατολή (ηλίου)
Η ανατολή του ήλιου δηλώνει σημαδιακές αλλαγές και καλοτυχία. Αν ονειρευτείτε ηλιοβασίλεμα είναι πολύ θετικός οιωνός και σίγουρα μεγάλες και καλές αλλαγές. Αν όμως η ανατολή του ηλίου είναι πίσω σας, ο ήλιος φαίνεται μουντός ή σκοτεινιάσει αφού βγει, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί σε προτάσεις και δοσοληψίες, κάποιο εμπόδιο υπάρχει ανάμεσα σε σας και τους στόχους σας.
 
Ανατολή (χώρα)
Αν ονειρευτείτε πως είστε σε κάποιο μέρος της Ανατολής, το όνειρό σας προσπαθεί να σας προειδοποιήσει για κάτι σημαντικό. Μην προβείτε σε επενδύσεις, μην δανείσετε χρήματα και προσέξτε πολύ αν προσπαθείτε αυτόν τον καιρό να ολοκληρώσετε κάποιο στόχο σας, γιατί κάποιο άτομο επιθυμεί την αποτυχία σας. Αν είστε σε κάποια μόνιμη σχέση, θα πρέπει να επανεξετάσετε τα δεδομένα που είχατε μέχρι τώρα και να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.
 
Άνθρωποι
Αν δείτε πολλά άτομα μαζεμένα μαζί θα πρέπει να περιμένετε κάποια νέα είδηση που όμως δεν θα είναι τόσο ευχάριστη. Ιδιαίτερα αν έρχονται προς το μέρος σας τότε η είδηση θα σας στενοχωρήσει αρκετά, δώστε προσοχή στα ρούχα που φορούν αν είναι ανοιχτόχρωμα θα είναι περαστικό, αν είναι σκούρα θα σας προβληματίσει για καιρό.
 
Άνοιξη
Η εποχή της άνοιξης είναι σύμβολο αναγέννησης αλλά και βαθιάς επιθυμίας για την καλύτερη εξέλιξη τωρινών καταστάσεων. Αν δείτε ανοιξιάτικο τοπίο ίσως θα πρέπει να σκεφτείτε περισσότερο λογικά και λιγότερο νοσταλγικά, μην μένετε προσκολλημένοι σε παρελθοντικές καταστάσεις που έχουν πλέον τελειώσει.
 
Αντίδωρο
 Όταν ονειρευτείτε πως σας προσφέρουν αντίδωρο, κάποιος θα σας βοηθήσει να βρείτε λύση σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Αν δείτε πως ένας παπάς σας προσφέρει αντίδωρο οι προσευχές σας εισακούγονται και σύντομα θα αποκατασταθεί η τάξη στη ζωή σας. Αν πάλι δείτε πως βρίσκεστε μέσα σε εκκλησία και παίρνετε αντίδωρο, τότε κάτι που θα μάθετε σύντομα θα σας χαροποιήσει πολύ.
 
Αντικλείδι
Το αντικλείδι είναι από τα καλύτερα ονειρικά σύμβολα. Αν ονειρευτείτε πως κρατάτε στα χέρια σας αντικλείδι θα βρείτε εύκολα τη λύση σε κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε. Αν πάλι δείτε αντικλείδι του σπιτιού σας, το όνειρο δεν είναι θετικό, φαίνεται πως θα χάσετε κάτι που είναι πολύ πολύτιμο για σας.
 
Αποθήκη
Αν ονειρευτείτε πως είστε μέσα σε μια αποθήκη ή κοντά της θα χρειαστεί να πάρετε αποφάσεις που θα σας φέρουν μπροστά σε μεγάλα διλλήματα. Ξέρετε μέσα σας ακριβώς τι πρέπει να επιλέξετε και να κάνετε, μην αφήνετε το παρελθόν να καθορίζει το μέλλον σας.
 
Αράχνη
Η αράχνη δείχνει παρασκήνια που συμβαίνουν γύρω σας και συνήθως είναι από το οικογενειακό περιβάλλον. Αν τη δείτε πάνω στον ιστό της και είναι βράδυ κάτι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αν είναι μέρα τότε η απάτη ή η δολοπλοκία που γίνεται σε βάρος σας θα αποκαλυφθεί και θα το μάθετε σύντομα.
 
Αρκούδα
Η αρκούδα συμβολίζει τη δύναμη αλλά και την αντοχή που θα πρέπει να έχετε σε μια κατάσταση που βιώνετε. Όταν δείτε μια αρκούδα να στέκεται όρθια μπροστά σας, δείχνει πως έχετε το σθένος να αντιμετωπίσετε κάθε δυσκολία και θέμα που σας απασχολεί αλλά θα πρέπει να μην αφήνετε τους άλλους να σας παρασύρουν στα δικά τους «θέλω». Αν στο όνειρό σας εμφανιστεί μια ή περισσότερες αρκούδες νεκρές ή εξασθενημένες, δείχνει δοκιμασίες που έρχονται και πως έχετε χάσει την αυτοπεποίθησή σας.
 
Αρρώστια
Όταν ονειρευτείτε πως είστε άρρωστος, αυτό δείχνει πως κάποιος θα σας συμπαρασταθεί σε κάποιο πρόβλημα που έχετε και θα βρείτε τη λύση από φιλικό ή συγγενικό άτομο. Αν επισκεφτείτε κάποιο πρόσωπο που είναι άρρωστο ή είναι σε νοσοκομείο δείχνει κάποιο πρόβλημα υγείας του ατόμου ή επιδείνωση αν είναι ήδη άρρωστος. Επίσης προσέξτε γιατί πολλές φορές δηλώνει και κακόβουλα άτομα που θέλουν να σας βλάψουν, αν δείτε τον εαυτό σας σε νοσοκομείο ως γιατρό.
 
Άστρα
Τα άστρα όταν εμφανίζονται λαμπερά και πολλά μαζί αναγγέλλουν μια πολύ χαρούμενη είδηση. Αν ο ουρανός όμως έχει σύννεφα και τα αστέρια χάνονται τότε κάτι που θέλετε να πετύχετε έχει εμπόδια και θα πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ενός ατόμου που εμπιστεύεστε απόλυτα.
 
Αστραπή
Συμβολίζει γρήγορα και ξαφνικά γεγονότα. Αν απλώς δείτε μια αστραπή σίγουρα κάποιο γεγονός θα σας αναστατώσει που θα αφορά την προσωπική σας ζωή. Αν πάλι η αστραπή χτυπάει εσάς, τότε κάποιο οικονομικό θέμα δεν θα έχει καλή εξέλιξη. Αν χτυπήσει πάνω στο σπίτι ή κάποιο δικό σας αντικείμενο, φανερώνει δυσάρεστες ειδήσεις που θα έχουν συναισθηματικό και ψυχολογικό κόστος. Όταν δείτε στον ουρανό μόνο τη λάμψη της τότε πρόκειται απλά για προειδοποίηση, προσέξτε τη πορεία θεμάτων που σας απασχολούν ίσως θα πρέπει να αλλάξετε τα σχέδιά σας για να έχετε θετικές εξελίξεις.
 
Αυγό
Το Αυγό είναι πολύ θετικός οιωνός στα όνειρα, αν δείτε πως κρατάτε ένα αυγό στα χέρια σας, ένα πολύ θετικό γεγονός θα συμβεί στη ζωή σας, ιδιαίτερα αν το αυγό είναι μεγάλο. Αν δείτε να τρώτε αυγό σημαίνει πως οι στεναχώριες σας θα μειωθούν και θα ανακουφιστείτε, ιδιαίτερα σε ότι αφορά οικονομικά θέματα. Τα πολύχρωμα αυγά δεν είναι καλό σημάδι δείχνει μεγάλες στεναχώριες και πίκρες. Αν δείτε κόκκινα ή κίτρινα αυγά φανερώνουν άσχημα γεγονότα, αρρώστια, μεγάλη στεναχώρια και κίνδυνο. Αν δείτε τον εαυτό σας να πετά αυγά σε κάποιον ή απλά να τα πετάτε θα βρείτε τη λύση σε κάποιο θέμα που σας απασχολεί και θα δικαιωθείτε για κάτι που έχει γίνει εις βάρος σας.
 
Αυτοκίνητο
Το  αυτοκίνητο φανερώνει τη κατάσταση που ζείτε, πως  αισθάνεστε και πως σκέφτεστε. Αν το οδηγείτε εσείς και ο δρόμος είναι σταθερός δείχνει πως έχετε τον έλεγχο της ζωής σας και μπορείτε να κατορθώσετε κάθε στόχο με επιτυχία. Αν πάλι παθαίνει κάποια ζημιά ή έχετε κάποιο ατύχημα φανερώνει κάποια απογοήτευση ή το τέλος μιας δεδομένης κατάστασης που περιμένετε να αλλάξει. Όταν αγοράζετε αυτοκίνητο είναι πολύ ευνοϊκό σημάδι, σύντομα θα κάνετε μια πολύ θετική αλλαγή που θα αλλάξει τη ζωή σας. Αν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο και βρίσκεστε έξω από αυτό σύντομα θα πρέπει να κινητοποιηθείτε ώστε να πάρετε σημαντικές αποφάσεις.
 
Αχάτης
Αν  δείτε ένα μεγάλο κομμάτι αχάτη μέσα στο σπίτι σας ή κοντά σας σε γήινο χρώμα ή κόκκινο είναι πολύ θετικό και δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για τα οικονομικά ή την υγεία της οικογένειάς σας. Θα πρέπει να προσέξετε αν ο αχάτης έχει μαύρο χρώμα ή είναι ραγισμένος ή σπασμένος. Όταν φοράτε αχάτη σε κόσμημα ή τον κρατάτε στα χέρια σας, φαίνεται πως έχετε προστασία και μπορείτε να καταφέρετε ό,τι επιθυμείτε, αν ο αχάτης που φοράτε είναι όμως μαύρος ή σκούρος θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί σε συζητήσεις, γιατί φανερώνει κάποιον εχθρό που βρίσκεται κοντά σας.
 
 

Β

Βαγόνι
Το βαγόνι είναι μήνυμα αλλαγής. Αν δείτε πως είστε μέσα σε ένα βαγόνι τότε κάποια αλλαγή σύντομα θα γίνει στη ζωή σας και στην οικογένειά σας που θα είναι αναγκαστική. Αν πάλι δείτε τον εαυτό σας ή/και κάποιο άτομο που έχει πεθάνει να βρίσκεται σε βαγόνι τότε η αλλαγή αυτή είναι σημαντική για σας και έχετε τη καθοδήγησή του για να την ολοκληρώσετε.
 
Βαρέλι
Το βαρέλι στον ονειρικό κόσμο είναι ένα σύμβολο που δηλώνει επιθυμίες και θέματα που εξελίσσονται στη ζωή σας, όταν δείτε βαρέλι γεμάτο με κρασί ή υγρό στοιχείο είναι θετικό και δείχνει πως σύντομα θα ανταμειφτείτε. Αν δείτε πολλά βαρέλια μαζί, τότε σημαίνει οικονομική επιτυχία, αν πάλι δείτε άδεια βαρέλια ή κατεστραμμένα τότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί  κάτι απρόσμενο μπορεί να συμβεί που θα φέρει καθυστέρηση.
 
Βάρκα
Αν ονειρευτείτε πως βρίσκεστε σε μια βάρκα σηματοδοτεί μια μεγάλη αλλαγή κατεύθυνσης στη ζωή σας που θα πρέπει να κάνετε, αν τα νερά κοντά στη βάρκα είναι ήρεμα μην ανησυχήσετε θα βιώσετε καλά αυτή την αλλαγή αν όμως είναι ταραγμένα, η αλλαγή αυτή θα σας δυσαρεστήσει.
 
Βασιλικός
Επίσης ένα από τα σημαντικότερα θετικά σύμβολα για τα ερωτικά θέματα. Αν ονειρευτείτε βασιλικό, προμηνύεται τεράστια εύνοια στην ερωτική σας ζωή. Αν μυρίζετε βασιλικό, περιμένετε ταυτόχρονα όχι μόνο πολλές νέες γνωριμίες αλλά και πολλές προτάσεις γάμου (μόνο αν είστε γυναίκα). Αν σας προσφέρει κάποιος μια γλάστρα με βασιλικό, τότε θα γνωρίσετε ένα νέο πρόσωπο που θα καλύπτει απόλυτα τα γούστα σας.
 
Βάτραχος
Είναι σύμβολο τύχης και αύξησης χρημάτων στην οικογένεια. Αν τον δείτε μέσα σε σπίτι ή αυλή σπιτιού δείχνει διαφωνίες, εξαπάτηση και χωρισμό ιδιαίτερα αν τα ακούτε να κοάζουν. Αν δείτε πως τρώτε βάτραχο το περιβάλλον που υπάρχει γύρω σας είναι αρνητικό και σας βλάπτει. Αν ονειρευτείτε ότι σκοτώνετε βάτραχο μια κατάσταση που ζείτε θα χειροτερέψει και αν τον πατάτε κατά λάθος θα κατηγορηθείτε άδικα.
 
Βάψιμο
Πάντα όταν ονειρευτείτε ότι βάφετε κάτι δείχνει μια εσωτερική ανάγκη ανανέωσης. Αν βάφετε κάποιο αντικείμενο με σκούρο χρώμα σημαίνει κάποια στεναχώρια, αν βάφετε τα νύχια σας με σκούρο χρώμα θα πρέπει να προσέξτε την υγεία σας περισσότερο. Όταν βάφετε κάτι με ανοιχτό χρώμα σημαίνει ηρεμία, ευτυχία και καλή αλλαγή που σας απελευθερώνει από δυσάρεστες καταστάσεις, αν βάφετε τα νύχια σας σε ανοιχτό χρώμα δείχνει υγεία και μακροζωία. Αν πάλι βάφετε κάτι με κόκκινο χρώμα τότε κάτι θα συμβεί γρήγορα και θα σας ταράξει.
 
Βελανιδιά
Είναι σύμβολο τύχης, δύναμης και υγείας όταν τη δείτε μεγάλη και ανθισμένη, αν στέκεστε από κάτω σημαίνει προστασία και αν πέφτουν πάνω σας βελανίδια και πράσινα φύλλα δείχνει εγκυμοσύνη και καλό γάμο, αν τα φύλλα είναι ξερά τότε προσέξτε την υγεία σας και ιδιαίτερα τη ψυχολογία σας. Αν βρίσκετε καταφύγιο κάτω από μια βελανιδιά δηλώνει κάποιον κίνδυνο που θα αντιμετωπίσετε όμως και μεγάλη προστασία που έχετε από τον πνευματικό κόσμο.
 
Βενζίνη
Αν δείτε βενζίνη σε κάποιο σκεύος προσέξτε τη σχέση σας με άτομα που αγαπάτε γιατί μπορεί να παρερμηνευτούν όσα πείτε, αν γεμίζετε το αυτοκίνητό σας βενζίνη τότε θα χρειαστεί να ξοδέψετε χρήματα για να διαπεραιώσετε κάποιο θέμα που θα προκύψει ξαφνικά στη ζωή σας. Όταν στο όνειρό σας εμφανιστεί βενζίνη να καίγεται, δείχνει φιλοδοξίες που έχετε στα επαγγελματικά σας, προσέξτε τα ρίσκα γιατί κάποιο σχέδιο που έχετε μπορεί να πάρει κακή τροπή. Αν δείτε βενζίνη να καίγεται μέσα στο σπίτι σας, να είστε επιφυλακτικοί με νέα πρόσωπα που μπαίνουν στη ζωή σας.
 
Βεντάλια
Η βεντάλια είναι ένα γυναικείο σύμβολο που φέρνει μαζί του μυστήριο, θηλυκότητα αλλά και ανανέωση. Αν ονειρευτείτε πως κρατάτε ανοιχτή βεντάλια σημαίνει πως υπάρχει καλή επαφή με τη θηλυκή σας πλευρά και ξέρετε να φροντίζετε τον εαυτό σας και τις ανάγκες σας, αν πάλι η βεντάλια είναι κλειστή θα πρέπει να κάνετε μια ενδοσκόπηση ώστε να ανακαλύψετε αν ο δρόμος που έχετε επιλέξει είναι αυτός που όντως επιθυμείτε. Όταν δείτε κάποιο άλλο άτομο να κρατάει βεντάλια να είστε προσεκτικοί γιατί οι προθέσεις του δεν είναι ξεκάθαρες και κάτι σας κρύβει.
 
Βέρα
Η βέρα δείχνει χωρισμό και ψυχρότητα, ιδιαίτερα αν πετάτε τη βέρα σας ή την ακουμπάτε. Αν απλά δείτε κάποια βέρα σημαίνει πως κάποιο γεγονός που περιμένετε να συμβεί θα αργήσει πολύ. Όταν δείτε τη βέρα στο κρεβάτι σας ή στη κρεβατοκάμαρά σας, ο σύντροφός σας, σας κρύβει κάτι που θα σας στεναχωρήσει πολύ και θα το μάθετε σύντομα.
 
Βερνίκι
Αν δείτε το βερνίκι μέσα στη συσκευασία του τότε σημαίνει πως έχετε καλές προθέσεις για τους άλλους και θα βοηθήσετε να εξομαλυνθεί κάποια κατάσταση, αν βάφετε κάποιο αντικείμενο με βερνίκι τότε προσέξτε γιατί όσα κάνετε δεν θα αναγνωριστούν από τους άλλους. Αν βάφετε τα νύχια σας με βερνίκι νυχιών τότε κάποιο σύντομο γεγονός ή είδηση θα αλλάξει αρκετά δεδομένα στα επαγγελματικά σας, αν βάφετε τα νύχια σας με χρωματιστό βερνίκι τότε μια σύντομη αλλαγή θα σας ανανεώσει.
 
Βήχας
Αν δείτε τον εαυτό σας να βήχει πολύ έντονα θα πρέπει να απελευθερώσετε εσωτερικά συναισθήματα και φόβους και να εκφράζεστε περισσότερο γιατί όσα δεν εκφράζετε σας πνίγουν. Αν πάλι δείτε κάποιο άλλο πρόσωπο να βήχει τότε σας κρύβει πράγματα για να μην σας πληγώσει και στεναχωρηθείτε. Όταν θέλετε να βήξετε αλλά δεν μπορείτε ή δεν ακούτε τον ήχο του, τότε να είστε έτοιμοι να πάρετε αποφάσεις γιατί κάποιο πρόσωπο θα σας απογοητεύσει.
 
Βιβλίο
Αν εμφανιστεί κάποιο βιβλίο στο όνειρό σας τότε φαίνεται πως σύντομα θα πάρετε κάποια είδηση που θα είναι καλή για σας από αγαπημένο σας πρόσωπο. Αν διαβάζετε κάποιο βιβλίο θα μάθετε νέα πράγματα και θα αλλάξετε οπτική πάνω σε κάποιο ζήτημα μέσω μιας είδησης που δεν περιμένατε. Όταν δείτε κάποιο βιβλίο που δεν μπορείτε να πλησιάσετε ή να ανοίξετε μέσα στο χώρο που ζείτε ή σε κάποιο κλειστό χώρο, τότε δηλώνει μυστικά και θέματα που δεν γνωρίζετε, να είστε προσεκτικοί σε όσα δεν είναι ξεκάθαρα. Αν δείτε πως γράφετε ένα βιβλίο τότε δείχνει απογοήτευση και δυσαρέσκεια πάνω σε όσα επιθυμείτε να πετύχετε.
 
Βίβλος
Η Βίβλος έχει μεγάλη σημασία στον ονειρικό κόσμο, αν την κρατάτε δείχνει εύνοια και προστασία από αρνητικές επιρροές, αν τη διαβάζετε κάποιο χαρμόσυνο γεγονός θα σας αλλάξει τη ζωή και θα αναγνωριστούν όσα κάνετε. Αν πάλι δείτε τη Βίβλο να είναι σε κάποιο εξωτερικό χώρο ή σας πέσει από τα χέρια θα πρέπει να είστε προσεκτικοί γιατί δεσμοί ζωής θα περάσουν από κρίση και μεγάλες ανακατατάξεις σας περιμένουν στη ζωή σας.
 
Βιολί
Το βιολί είναι σύμβολο ομορφιάς, πάθους αλλά και παραπλάνησης. Αν δείτε κάποιον να σας παίζει βιολί ή ακούσετε τη μουσική του, προσέξτε γιατί θα σας παραπλανήσουν και θα απογοητευτείτε. Όταν δείτε κάποιο βιολί προσέξτε τις αποφάσεις σας γιατί θα αποφασίσετε με το συναίσθημα και όχι με τη λογική, αν πάλι ονειρευτείτε ένα βιολί μέσα στη θήκη του δείχνει νέα ερωτική σχέση πολλά υποσχόμενη, όταν ένας άντρας σας προσφέρει ένα βιολί θα σας παρασύρει στις δικές του σκέψεις και θα σας αποπροσανατολίσει εύκολα.
 
Βλασφημία
Αν κάποιος σας μιλάει άσχημα τότε είναι αρνητικά προσκείμενο προς εσάς και σας μεταδίδει αρνητικά συναισθήματα, αν δείτε τον εαυτό σας να μιλάει άσχημα σε κάποιον θα πρέπει να αποβάλετε θυμό που υπάρχει μέσα σας πριν επηρεάσει την υγεία σας.
 
Βόμβα
Κάποια γεγονότα που δεν περιμένετε θα αναστατώσουν τη ζωή σας αν δείτε μια βόμβα να εκρήγνυται μπροστά σας, προσέξτε επικείμενα ταξίδια και τα μεταφορικά μέσα που χρησιμοποιείτε. Αν δείτε πως η βόμβα εκρήγνυται μακριά από σας θα ξεπεράσετε ένα κίνδυνο που υπάρχει στη ζωή σας, αν βάζετε βόμβα σε κάποιο χώρο τότε δείχνει εχθρούς και διαμάχες με άλλα πρόσωπα.
 
Βότανα
Τα βότανα συμβολίζουν την ανάγκη για θεραπεία, εξαγνισμό και επαφή με τους άλλους. Αν δείτε βότανα πρέπει να φροντίσετε την υγεία σας και τη διατροφή σας περισσότερο, αν κόβετε φρέσκα βότανα θέλετε να βοηθήσετε κάποιον που αγαπάτε να θεραπεύσει κάτι που τον ανησυχεί, αν κόβετε βότανα από την αυλή σας ή το μπαλκόνι σας τότε δείχνει εντάσεις μέσα στο σπίτι και θέματα με την οικογένεια, αν αγοράζετε ή φτιάχνετε κάποιο μίγμα βοτάνων μια κατάσταση θα ξεκαθαρίσει και θα δείτε τα πράγματα πιο ξεκάθαρα.
 
Βουνό
Το βουνό στα όνειρα δείχνει τις δυσκολίες και τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες που υπάρχουν μέσα σας. Αν δείτε πως πέφτετε από κάποιο βουνό τότε θα αποτύχει κάποιο σχέδιο ή κάποια επιθυμία σας δεν θα εκπληρωθεί. Αν δείτε να κατεβαίνετε από κάποιο βουνό, θα μπορέσετε να πετύχετε τους στόχους σας και οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν γρήγορα, αν το ανεβαίνετε τα εμπόδια που έχετε είναι πολλά και θα αργοπορήσουν την επιτυχία σας.
 
Βούρτσα
Αν ονειρευτείτε πως βουρτσίζετε τα μαλλιά σας έχετε αρκετές έννοιες και θα στενοχωρηθείτε από κάποιο νέο,  αν κάποιος άλλος σας χτενίζει τα μαλλιά και εσείς δεν το επιθυμείτε άσχημο νέο που θα σας ταράξει, αν κάποιος βουρτσίζει τα μαλλιά του μπροστά σας δείχνει ζήλια, κρυφά λόγια και συζητήσεις. Όταν βουρτσίζετε χαλιά ή ρούχα δυσκολίες που θα σας πάρει χρόνο για να τις ξεπεράσετε. Όταν αγοράζετε βούρτσα θα πρέπει να μην είστε υποχωρητικοί στα λόγια και στις πράξεις των άλλων, αν δείτε πως έχετε πολλές βούρτσες φανερώνει καυγάδες και εντάσεις με τρίτα πρόσωπα.
 
Βραχιόλι
 Όταν στο όνειρό σας δείτε πως φοράτε βραχιόλι, σύντομα κάποια δέσμευση θα υπάρξει στη ζωή σας, αν είναι από ασήμι η δέσμευση αυτή θα σας δώσει χαρά, αν είναι από χρυσό τότε θα είναι στενάχωρη. Αν δείτε πως φοράτε πολλά βραχιόλια θα πρέπει να προσέξετε τα οικονομικά σας γιατί κάποια έξοδα ή κίνηση που θα κάνετε θα σας φέρει περισσότερα βάρη, όταν κάποιος σας δωρίζει ένα βραχιόλι δείχνει εξαπάτηση και ψέματα. Αν το βραχιόλι είναι σε σκούρο χρώμα ή από άλλο υλικό εκτός από μέταλλο τότε θα πάρετε κάποια στεναχώρια σύντομα από άτομο που αγαπάτε.
 
Βρικόλακας
Καταστάσεις από το παρελθόν έρχονται στο προσκήνιο όταν στο όνειρό σας εμφανιστεί κάποιος βρικόλακας, αν είναι κοντά σας τότε κάποια πρόσωπο από το παρελθόν θα μπει και πάλι στη ζωή σας φέρνοντας μαζί του όσα θέλετε να ξεχάσετε. Αν δείτε πως σας επιτίθεται κάποιος βρικόλακας τότε προσέξτε πρόσωπα που συναναστρέφεστε γιατί μπορεί να σας εξαπατήσουν με δόλιο τρόπο, απομακρύνετε άτομα που σας γεμίζουν αρνητικά συναισθήματα.
 
Βωμός
Στον ονειρικό κόσμο ο βωμός δηλώνει απαραίτητες θυσίες για όσα επιθυμείτε να εκπληρώσετε στη ζωή σας, αν δείτε πως βρίσκεστε κοντά σε βωμό θα πρέπει να εκπληρώσετε υποσχέσεις που έχετε δώσει, αν τοποθετείτε κάτι πάνω σε κάποιο βωμό θα αναγνωριστούν οι θυσίες σας και κάποια χαρμόσυνη είδηση θα σας ανακουφίσει σύντομα. Αν δείτε πως προσεύχεστε σε κάποιο βωμό οι προσευχές σας εισακούγονται και σύντομα θα πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες σας.

Γ

Γάιδαρος
Είναι σημάδι πως θα χρειαστεί να κάνετε υπομονή σε κάποιο ζήτημα που σας απασχολεί, προσέξτε όμως τα άτομα που σα περιτριγυρίζουν μπορεί να σας συμβουλεύσουν λάθος και μπορεί εύκολα να σας εξαπατήσει κάποιος. Αν ονειρευτείτε πως καβαλάτε έναν γάιδαρο τότε σημαίνει αργοπορία ενός στόχου, που όμως θα επιτευχθεί με επιτυχία, αν δείτε πως τον ταΐζετε τότε ευεργετείτε πρόσωπα που δεν το αξίζουν. Αν θέλετε να ξεκινήσετε κάτι νέο προσέξτε όταν ακούσετε στον ύπνο σας τη φωνή ενός γαϊδάρου γιατί σημαίνει πως οι προσπάθειες σας δεν θα αποδώσουν όπως θέλετε.
 
Γαϊδουράγκαθο
Είναι σημάδι που προειδοποιεί να προσέχετε τις κινήσεις που θέλετε να κάνετε, προσέξτε τις σχέσεις με ανθρώπους που αγαπάτε, εντάσεις μπορεί να φέρουν αρνητικά αποτελέσματα. Αν δείτε πως τρυπήσατε το δάχτυλο σας από κάποιο γαϊδουράγκαθο τότε δείχνει στεναχώρια, αν το ποτίζεται κάποιος θα σας πληγώσει με τα λόγια του. Όταν δείτε πως φυτεύετε γαϊδουράγκαθο τότε σημαίνει πως θα πρέπει να κάνετε απαραίτητες θυσίες για να καταφέρετε κάποιον στόχο που έχετε.
 
Γάλα
Το γάλα είναι σύμβολο ευτυχίας και ερωτικής επιτυχίας. Αν δείτε απλώς γάλα, τότε  να περιμένετε σύντομα μια αναπάντεχη γνωριμία. Αν δείτε ότι πίνετε γάλα, όχι βρασμένο, τότε θα γνωρίσετε ένα ενδιαφέρον άτομο και θα συνάψετε ερωτική σχέση, η οποία θα εξελιχθεί σε βάθος χρόνου, αποκτώντας γερές βάσεις. Όσο περισσότερο είναι το γάλα που πίνετε τόσο πιο έντονος θα είναι και ο έρωτας που θα ζήσετε. Προσοχή! Αν δείτε ότι βράζετε το γάλα, τότε ένας κρυφός/-η αντίζηλος, που πολύ πιθανόν να παριστάνει τον/τη φίλο/-η, υποσκάπτει την ερωτική σας ευτυχία και θα προσπαθήσει ύπουλα να καταστρέψει τη σχέση σας.
 
Γαλατάς
Αυτό το όνειρο αφορά αποκλειστικά στις ανύπαντρες κοπέλες και σημαίνει ότι κάποιος από το στενό περιβάλλον σας θα σας γνωρίσει έναν άντρα, που θα σας είναι όμως αδιάφορος και εξαιρετικά πιεστικός.
 
Γαλοπούλα
Φέρνει ειδήσεις για το σπίτι και την οικογένεια, ανάλογα πως εμφανίζεται στο όνειρο μπορεί να φέρει οικογενειακή γαλήνη και ευτυχία αν ετοιμάζετε κάποιο δείπνο με γαλοπούλα ή να φέρει στεναχώριες αν σας πέσει κάτω ή την τρώτε με οικεία σας πρόσωπα. Η γαλοπούλα στην ονειρική κατάσταση δείχνει την οικογενειακή σας ευημερία, αν δείτε πως τη μαγειρεύετε τότε κάποιο χαρούμενο νέο θα ακούσετε για την οικογένειά σας που θα σας ευνοήσει πολύ, αν τρώτε με την οικογένεια σας όμως γαλοπούλα τότε τα νέα δεν θα είναι ευχάριστα. Αν πάλι δείτε πως τρώτε γαλοπούλα σε κάποιο δείπνο με άτομα που δεν γνωρίζετε προσέξτε πρόσωπα που μπορεί να μην είναι αυτό που δείχνουν.
 
Γάμος
Αν δείτε πως παρευρίσκεστε σε γάμο, τότε κάποια ξαφνική στεναχώρια θα σας απασχολήσει το επόμενο διάστημα. Αν γνωρίζετε τα πρόσωπα που είναι στο γάμο τότε η στενοχώρια θα αφορά την οικογενειακή σας ζωή και κοντινά σας πρόσωπα, αν δεν τα γνωρίζετε τότε έχει να κάνει με άσχημα νέα που θα σας ξαφνιάσουν και οικονομικές απώλειες. Αν δείτε πως παντρεύεστε και είστε ήδη παντρεμένοι τότε προμηνύει εντάσεις και χωρισμό από τρίτα πρόσωπα, φανερώνει ζήλια και παρεξηγήσεις αν δεν είστε παντρεμένοι.
 
Γαμπρός
Αν είστε άντρας και δείτε πως είστε ντυμένος γαμπρός τότε κάτι που περιμένετε θα αργοπορήσει πολύ και θα πρέπει να βρείτε άλλο τρόπο για να το καταφέρετε. Αν είστε γυναίκα και δείτε κάποιον γαμπρό τότε κάποιος από τον κοντινό σας κύκλο θα σας αναστατώσει. Αν δείτε πως τον φιλάτε τότε θα στεναχωρήσετε κάποιον χωρίς να το θέλετε. Αν ετοιμάζεστε να παντρευτείτε και δείτε πως τσακώνεστε με το μέλλοντα γαμπρό τότε κάποια παρεξήγηση θα ξεπεραστεί εύκολα.
 
Γαρίφαλα
Από τα κατεξοχήν ερωτικά όνειρα. Αν δείτε ότι σας προσφέρουν ένα μπουκέτο από γαρίφαλα, τότε θα γνωρίστε τον επόμενο ερωτικό σας σύντροφο. Αν μάλιστα τα γαρίφαλα είναι κόκκινα, τότε αυτή η γνωριμία θα γίνει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αν δείτε ότι δέχεστε ένα μόνο γαρύφαλλο, τότε δεν χρειάζεται να αμφιβάλλετε για την επιτυχία της νέας γνωριμίας, γιατί το ενδιαφέρον είναι αμοιβαίο. Αν δείτε ότι εσείς προσφέρετε ένα γαρίφαλο, αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να χάνετε τις ελπίδες σας για το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει, μολονότι δείχνει απόμακρο, γιατί στο τέλος θα ανταποκριθεί στο ερωτικό κάλεσμά σας. Στην περίπτωση που δείτε ότι λαμβάνετε ένα δίχρωμο γαρίφαλο, τότε δύο πρόσωπα ενδιαφέρονται για εσάς και σύντομα θα σας εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Προσοχή: Οι παραπάνω θετικές ερμηνείες αλλάζουν σε αρνητικές αν τα γαρίφαλα είναι μαραμένα, κίτρινα ή λευκά.
 
Γάτα
Η γάτα όταν εμφανιστεί στο όνειρό σας είναι σύμβολο προστασίας και προειδοποίησης. Αν δείτε μια γάτα να περνά από μπροστά σας ανεξάρτητα του χρώματος που έχει, σημαίνει πως σύντομα θα αντιμετωπίσετε μεγάλα εμπόδια στο δρόμο σας και στα σχέδιά σας. Αν η γάτα που βλέπετε είναι μαύρη τότε θα πρέπει να προστατέψετε τον εαυτό σας από ζηλόφθονα άτομα που είναι διπρόσωποι, αν είναι λευκή τότε κάποιος θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε κάποιο πρόβλημα που έχετε. Όταν δείτε γάτα να τρίβετε πάνω σας ή να νιαουρίζει, κάποιος μιλάει άσχημα για σας πίσω από τη πλάτη σας και θα σας παραπλανήσει και θα εξαπατηθείτε.
 
Γέλιο
Το γέλιο μέσα στο όνειρό σας σηματοδοτεί νέα που δεν είναι ευχάριστα, προσέξτε πρόσωπα που συναναστρέφεστε αν δείτε ή ακούσετε άτομα πολλά να γελάνε μπορεί να σας που ψέματα ή να σας εξαπατήσουν. Αν δείτε τον εαυτό σας να γελάει τότε κάτι θέλετε να κρύψετε από τους άλλους, φοβάστε μην αποκαλυφτεί κάτι που δεν κρατάτε μυστικό. Αν δείτε άλλους να γελάνε μαζί σας, τότε σημαίνει πως νιώθετε ανασφάλεια για τον εαυτό σας. Αν γελάνε μαζί σας δικά σας πρόσωπα προσέξτε γιατί κάποιος θέλει να σας βάλει εμπόδια.
 
Γέρος
Αν δείτε τον εαυτό σας γερασμένο φανερώνει πως θα πρέπει να προσέξετε περισσότερο την υγεία σας και δείχνει επίσης πως νιώθετε κουρασμένος από καταστάσεις, νέες ευθύνες θα εμφανιστούν να δείτε πως φροντίζετε κάποιον άνθρωπο μεγαλύτερης ηλικίας. Αν πάλι δείτε κάποιον κοντινό σας πρόσωπο να έχει γεράσει τότε φανερώνει κάποιο οικογενειακό θέμα και δυσάρεστα νέα για άτομα που αγαπάτε.
 
Γέφυρα
Όταν δείτε γέφυρα και είναι γερή τότε είναι πολύ ευνοϊκό σημάδι για ότι θέλετε να πετύχετε, θα έχετε επιτυχία και σταθερότητα. Αν περπατάτε πάνω σε γέφυρα θα χρειαστεί να κάνετε ακόμα αρκετά για να φτάσετε στην επιτυχία. Αν όμως είναι μεγάλη και γερή δείχνει μεγάλη πρόοδο. Αν πέφτετε από γέφυρα δείχνει εμπόδια που θα υπάρξουν σε σχέδια. Όταν η γέφυρα που εμφανίζετε είναι παλιά και φθαρμένη τότε προσέξτε τον τρόπο που χειρίζεστε ορισμένες καταστάσεις και ιδιαίτερα στα επαγγελματικά σας.
 
Γιαούρτι
Το γιαούρτι δείχνει οικονομική επιτυχία και αύξηση των οικονομικών σας. Αν δείτε γιαούρτι μέσα στο σπίτι σας δείχνει μεγάλη χαρά και ευχάριστα νέα που έρχονται σύντομα. Αν τρώτε γιαούρτι κάποιο άγχος που έχετε σύντομα θα φύγει και θα ακούσετε καλά νέα, σημαίνει επίσης και καλή υγεία. Αν δείτε χαλασμένο γιαούρτι προσέξτε τα οικονομικά σας, μπορεί να έχετε οικονομικές απώλειες και δυσκολίες που δεν περιμένατε.
 
Γιασεμί
Αν ονειρευτείτε απλώς ότι βλέπετε γιασεμί, ένα ή πολλά, σε βάζο ή γλάστρα, τότε σας περιμένει μια άκρως ενδιαφέρουσα γνωριμία με ένα άτομο ιδιαίτερα όμορφο και ευαίσθητο. Αν δείτε ότι μυρίζετε γιασεμί, τότε η ζωή σας θα γεμίσει ευτυχία, αφού θα γνωρίστε το άλλο σας μισό.
 
Γκολφ
Αν δείτε πως παίζετε γκολφ μαζί με άλλα πρόσωπα δείχνει παρασκηνιακές καταστάσεις και διπρόσωπα άτομα, προσέξτε στα επαγγελματικά σας ιδιαίτερα σε συνεργασίες και επενδύσεις. Αν δείτε πως παίζετε μόνοι σας γκολφ τότε θα χρειαστεί να πάρετε αποφάσεις που είναι πολύ σημαντικές για την εξέλιξη της ζωής σας και θα πρέπει να ξεκαθαρίσετε τις σκέψεις σας.
 
Γλυκό
Το γλυκό ή η ζάχαρη στα όνειρα είναι σύμβολα προσπάθειας να ολοκληρωθείτε μέσα από θετικά και όμορφα πράγματα που θέλετε να εκπληρώσετε. Όταν δείτε πως τρώτε κάποιο γλυκό δηλώνει κάποια στεναχώρια που θα πάρετε από κάποιο κοντινό σας άτομο. Αν φτιάχνετε κάποιο γλυκό προσέξτε διότι είναι πολύ πιθανό να χάσετε κάτι πολύ πολύτιμο για σας.
 
Γόνατα
Όταν δείτε το γόνατο σας και είναι γερό τότε δείχνει καλή υγεία και επιτυχία σε ένα εγχείρημα που θέλετε να κάνετε. Αν δείτε κάποιο γόνατο πρησμένο ή πληγωμένο τότε θα χρειαστεί να είστε προσεκτικοί με τα οικονομικά σας και με τη υγεία σας γενικότερα. Το γόνατο κάποιου αντρικού προσώπου φέρνει τύχη και βοήθεια σε ότι επιθυμείτε να κάνετε, ενώ μιας γυναίκας δείχνει πως κάτι θα αποκαλυφτεί που θα σας ξαφνιάσει.
 
Γόνδολα
Η γόνδολα είναι θετικό σημάδι αν τα νερά που την περιτριγυρίζουν είναι ήρεμα. Αν δείτε τον εαυτό σας μέσα σε αυτήν τότε κάποιο γεγονός θα σας χαροποιήσει. Αν είστε μαζί με κάποιο άλλο πρόσωπο δείχνει καλά νέα και εξέλιξη στον ερωτικό τομέα. Αν τα νερά είναι ταραγμένα ή δείτε ότι πέσετε από τη γόνδολά κάποια εμπόδια θα σας απογοητεύσουν, προσέξτε κρυφές καταστάσεις γύρω σας. Αν οδηγείτε τη γόνδολα τότε είναι σημάδι τύχης και ευημερίας.
 
Γουρούνι
Αν και θεωρείται όνειρο αντιθέσεων και οι απόψεις διίστανται όσον αφορά τα ερωτικά θέματα, έχει θετική σημασία. Αν απλώς δείτε ένα γουρούνι, περιμένετε αναπάντεχη τύχη στην ερωτική σας ζωή. Αν δείτε ότι τρώτε χοιρινό κρέας, θα συνάψετε νέα ερωτική σχέση με ευοίωνο μέλλον. Προσοχή! Αν δείτε πολλά γουρούνια, τότε το όνειρο σας προειδοποιεί να σταματήσετε το διπλό ερωτικό παιχνίδι γιατί θα αποκαλυφθείτε.
 
Γραβάτα
Αν ονειρευτείτε ότι φοράτε γραβάτα, είτε είστε άντρας είτε γυναίκα, τότε θα κατακτήσετε το αντικείμενο του πόθου σας χωρίς καμία δυσκολία και θα ζήσετε μαζί του έναν φλογερό  έρωτα. Αν η γραβάτα είναι κόκκινη, θα γνωρίστε πάρα πολύ γρήγορα τον επόμενο σύντροφό σας. Αν όμως αισθάνεστε οτι η γραβάτα σφίγγει το λαιμό σας, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας ότι το νέο σας… αμόρε δεν είναι αυτό που φαίνεται. Επίσης, αν δείτε ότι αγοράζετε μια γραβάτα, προσέξτε, γιατί η νέα γνωριμία σας θα σας δημιουργήσει προβλήματα.
 
Γράμμα
Το γράμμα σε κάποιο όνειρο δείχνει πάντα νέα και ειδήσεις που όμως μπορεί να φέρουν μεγάλες αλλαγές. Αν δείτε πως κάποιος σας φέρνει ένα γράμμα θα πάρετε άσχημα νέα, κάτι θα σας στενοχωρήσει, ιδιαίτερα αν το γράμμα δείτε ότι προέρχεται από γνωστό σας πρόσωπο. Αν πάλι δείτε ότι ταράζεστε από ένα γράμμα αυτό είναι θετικό και δείχνει μικρά εμπόδια που θα ξεπεραστούν εύκολα. Αν κολλάτε γραμματόσημο πάνω σε κάποιο γράμμα τότε θα γνωρίσετε κάποιο νέο πρόσωπο που θα σας ευνοήσει.
 
Γυμνός
Αν ονειρευτείτε τον εαυτό σας γυμνό, είναι ένα ονειρικό σύμβολο που παρουσιάζετε όταν πρόκειται να υπάρξει κάποιο θέμα στη ζωή σας που θα σας κάνει να νιώσετε εκτεθειμένοι και ανασφαλείς. Θα χρειαστεί να ζητήσετε τη βοήθεια κάποιου σε κάποιο πρόβλημα που θα σας παρουσιαστεί σύντομα και θα σας αναστατώσει. Όταν ονειρευτείτε ένα άτομο του αντίθετου φύλου γυμνό, τότε πρόκειται για ένα όνειρο που δηλώνει κρυφές επιθυμίες που έχετε και θέλετε να τις πραγματοποιήσετε.

Δ

Δάγκωμα
Αν δείτε πως κάποιος σας δαγκώνει στο όνειρό σας θα πρέπει να προσέξετε εχθρικά πρόσωπα. Αν δείτε πως το δάγκωμα είναι μεγάλο και αιμορραγείτε προσέξτε επίσης και τα οικονομικά σας και πρόσωπα που μπορεί να θέλουν να σας εκμεταλλευτούν και να σας εξαπατήσουν. Αν δείτε πως σας δαγκώνει ένα ζώο μετριάστε τις φιλοδοξίες σας και αναλογιστείτε μήπως όσα επιθυμείτε το διάστημα αυτό είναι όντως αυτό που θέλετε.
 
Δακτυλήθρα
Η δαχτυλήθρα δείχνει πως θα πρέπει να εργαστείτε περισσότερο σε αυτό που θέλετε να πετύχετε. Αν δείτε πως φοράτε μια δαχτυλήθρα στο χέρι σας τότε νέες ευθύνες σας περιμένουν που όμως θα αποδώσουν. Αν σας πέσει μια δακτυλήθρα μπορεί εύκολα να χάσετε μια ευκαιρία που περιμένατε καιρό. Αν κάποιος σας δώσουν δακτυλήθρα τότε κάποιος θα σας βοηθήσει στα επαγγελματικά σας. Αν δείτε πως ράβετε με δακτυλήθρα τότε η εργατικότητα σας θα σας φέρει κέρδη και θα αναγνωριστούν όσα κάνετε.
 
Δαμάσκηνα
Τα δαμάσκηνα δείχνουν την προσωπική ευχαρίστηση. Αν δείτε πως κάποιος σας δίνει δαμάσκηνα τότε κάποιο άτομο έχει σκοπό  να σας βοηθήσει σε κάποιο στόχο που έχετε. Αν δίνετε δαμάσκηνα σε κάποιο άτομο είστε δοτικός άνθρωπός αν όμως κάποιος δείτε πως ένα άτομο πετάει δαμάσκηνα προσέξτε γιατί κάποιος θα σας φερθεί αχάριστα. Αν δείτε πως σας κλέβουν δαμάσκηνα κάποιος θέλει να πάρει κάτι που σας ανήκει, φροντίστε περισσότερο την ερωτική σας ζωή και τη σχέση σας αν δείτε πως ο σύντροφος σας τρώει δαμάσκηνα.
 
Δάσος
Αν δείτε πως περπατάτε μέσα σε ένα δάσος θέλοντας να το διασχίσετε τότε μια αλλαγή θα σας χαροποιήσει και θα έχετε κέρδη στον οικονομικό τομέα. Αν αισθανθείτε φόβο και είναι νύχτα αφορά τον ψυχολογικό σας κόσμο και δείχνει πως θα πρέπει να δείτε πιο αισιόδοξα τη ζωή. Αν δείτε ότι κοιμάστε μέσα σε ένα δάσος δείχνει πως θα βρείτε τη λύση σε ένα θέμα που σας απασχολεί. Αν υπάρχουν άγρια ζώα μέσα στο δάσος προσέξτε άτομα που μπορεί να σας πληγώσουν με τις πράξεις τους. Ααν δείτε πάλι οικόσιτα ζώα τότε δείχνει προστασία. Αν δείτε φωτιά μέσα στο δάσος θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις κινήσεις σας και να κινηθείτε με μυστικότητα μέχρι να ολοκληρώσετε το στόχο σας.
 
Δάχτυλο
Το δάχτυλο έχει σεξουαλική έννοια στη ονειρική κατάσταση. Αν δείτε το δάχτυλο σας δείχνει ερωτικές επιθυμίες που δεν έχετε ικανοποιήσει ακόμα. Αν δείτε τα δάχτυλά σας και είναι βρώμικα ή πρησμένα τότε φαίνεται πως χρειάζεστε να απελευθερωθείτε περισσότερο συναισθηματικά και να έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Αν δείτε ότι κάποιος σας δείχνει με το δάχτυλο του φανερώνει μια νέα ερωτική σχέση. Αν τρυπήσετε το δάχτυλό σας σε κάποιο αιχμηρό αντικείμενο τότε μπορεί να εμπλακείτε σε μια δυσάρεστη ή παράνομη κατάσταση.
 
Δείπνο
Το δείπνο δηλώνει εξελίξεις μια υπόθεσης που σα απασχολεί. Αν δείτε ότι είστε σε δείπνο με πολλά άτομα τότε θα έχετε ευχάριστες εξελίξεις για ότι σας απασχολεί. Αν δείτε ότι τρώτε σε δείπνο τότε οι ειδήσεις που θα πάρετε δεν θα είναι τόσο ευχάριστες όσο περιμένετε. Αν δείτε πως αργήσατε σε δείπνο δείχνει πως θα πρέπει να προσπαθήστε περισσότερο στα επαγγελματικά σας για να αποδώσουν όσα κάνετε. Αν δείτε πως τσακώνεστε σε κάποιο δείπνο φανερώνει καλές εξελίξεις και ξεπέρασμα εμποδίων.
 
Δέντρο
Τα δέντρα συμβολίζουν πάντα τις ρίζες σας και τις σταθερές καταστάσεις της ζωής. Αν δείτε ένα μεγάλο ανθισμένο δέντρο είναι πολύ καλός οιωνός, που δείχνει μακροζωία, επιτυχία σε κάθε τομέα της ζωής σας και ευτυχία στην οικογένεια. Αν το δέντρο είναι άκαρπό και ξερό, κάποια κακή είδηση θα σας στενοχωρήσει πολύ και δεν θα μπορέσετε να  αντεπεξέλθετε σε υποχρεώσεις που έχετε. Όταν δείτε ένα δέντρο που καίγεται ή το κόβουν, προσέξτε πολύ γιατί κάποιος θα προσπαθήσει να βλάψει κάποιο μέλος της οικογένειάς σας.
 
Δηλητήριο
Το δηλητήριο είναι σύμβολο εμποδίων, συμβολίζει τις αρνητικές σκέψεις και πράξεις που μπορούν να βλάψουν. Αν δείτε κάποιο δηλητήριο στο όνειρό σας τότε θα πρέπει να προσέξετε πολύ τις κινήσεις σας και τις σκέψεις σας. Αν δείτε πως σας δίνουν δηλητήριο κάποιος θα χρειαστεί τη βοήθειά σας σύντομα. Αν δίνετε εσείς θα χρειαστείτε βοήθεια σε κάποιο προσωπικό σας ζήτημα. Αν δείτε πως πίνετε δηλητήριο τότε προσέξτε πολύ τις σκέψεις σας και όσα κάνετε το επόμενο διάστημα.
 
Δικαστήριο
Το δικαστήριο δείχνει την ισορροπία που αναζητάτε. Αν δείτε πως βρίσκεστε σε δικαστήριο τότε δείχνει προσωπικές διαφορές με κοντινά σας πρόσωπα. Αν σας καλέσουν σε δικαστήριο δείχνει άσχημα νέα. Αν δείτε πως σας καταδικάζουν σε δικαστήριο τότε θα εισπράξετε αχαριστία για κάτι καλό που κάνατε. Αν δείτε πως είστε μάρτυρας σε δικαστήριο τότε κάποιο κοντινό σας πρόσωπα θα χρειαστεί τη βοήθεια σας σύντομα. Αν δείτε πως μιλάτε με δικηγόρο θα έχτε τύχη στα επαγγελματικά σας, αν όμως τσακώνεστε τότε κάποιο σας σχέδιο μπορεί να αργοπορήσει.
 
Δόντια
Αν δείτε δόντια που είναι γερά και λαμπερά τότε το όνειρό είναι καλό, σημαίνει πως θα ξεπεράσετε τις δυσκολίες που περνάτε και θα βρείτε καλούς φίλους να σας βοηθήσουν στο θέμα που σας απασχολεί. Αν πάλι τα δόντια είναι χαλασμένα, θα αντιμετωπίσετε οικονομικές δυσκολίες και αναπάντεχα προβλήματα στη δουλειά σας. Το όνειρο είναι αρνητικό αν δείτε τα δόντια σας να πέφτουν, προμηνύει προβλήματα υγείας και πολύ μεγάλα εμπόδια όπως και στεναχώριες.
 

Ε

Εγκυμοσύνη
Αν ονειρευτείτε πως είστε έγκυος τότε αυτό σημαίνει πως σύντομα θα αντιμετωπίσετε κάποια στεναχώρια και θα μάθετε κάποιες δυσάρεστες ειδήσεις. Αν μια γυναίκα δει ότι γεννάει είναι πολύ καλός οιωνός, φέρνει μεγάλη λύτρωση και απελευθέρωση από έννοιες και στεναχώριες. Στη περίπτωση που δείτε πως γεννιέται το παιδί νεκρό ή αποβάλετε για όποιο λόγο, τότε το όνειρο δεν είναι καλό και προμηνύει κάποιο κίνδυνο που υπάρχει στα σχέδιά σας και το τέλος ενός κύκλου στη ζωή σας.
 
Είδηση
Όταν δείτε πως κάποιος σας δίνει κάποια είδηση σημαίνει πως κάτι που θέλετε θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Αν δίνετε κάποια είδηση εσείς σε κάποιον τότε δείχνει πω πρέπει να εμπιστευτείτε περισσότερο τη διαίσθηση σας στις συνεργασίες σας. Αν ακούτε κάποια είδηση γενικότερα τότε προσέξτε όσα συμβαίνουν γύρω σας πριν πάρετε αποφάσεις για ο μέλλον σας.
 
Είδωλο
Το είδωλο δείχνει ψευδαισθήσεις και παρασκήνια, αν δείτε κάποιο είδωλο μπροστά σας προσέξτε γιατί μπορεί κάποιος να μπει εμπόδια σχέδια σας. Αν προσεύχεστε σε είδωλο θα χρειαστεί να κάνετε υποχωρήσεις για να πετύχετε κάποιον στόχο. Αν δείτε πως αγοράζετε κάποιο είδωλο ο τρόπος που κινήστε μπορεί να σας φέρει προβλήματα. Αν σας κάνουν δώρο κάποιο είδωλο τότε προσέξτε γιατί μπορεί κάποιος να σας εξαπατήσει.
 
Εισιτήριο
Όταν ονειρευτείτε πως αγοράζετε κάποιο εισιτήριο τότε θα γνωρίσετε κάποιο νέο πρόσωπο και θα ανανεώσετε το κοινωνικό σας κύκλο. Αν δείτε πως εξαργυρώνετε εισιτήριο τότε θα χρειαστεί να κάνετε υπομονή για κάτι που θέλετε να κάνετε. Αν κάποιος σας δώσει εισιτήριο τότε κάποιος θα σας μεταφέρει μια είδηση που δεν θα είναι τόσο ευχάριστη ιδιαίτερα αν το εισιτήριο είναι για θέατρο ή σινεμά.
 
Εκκλησία
Η Εκκλησία είναι σύμβολο εκπλήρωσης και εσωτερικής ολοκλήρωσης. Αν δείτε εκκλησία δείχνει πως θα πρέπει να κάνετε θυσίες για να καταφέρετε κάποιον στόχο που έχετε, όμως δείχνει και προστασία. Αν δείτε ότι είστε έξω από εκκλησία κάποιος μπορεί να σας αδικήσει, αν δείτε πως βρίσκεστε μέσα στην εκκλησία δείχνει δυσκολίες και εμπόδια που θα ξεπεραστούν. Αν προσεύχεστε σε εκκλησία σημαίνει πως έχετε προστασία σε δύσκολες καταστάσεις και θα πετύχετε κάποιον στόχο. Αν δείτε φέρετρο μέσα σε εκκλησία τότε μια μεγάλη αλλαγή θα συμβεί στη ζωή σας. Αν δείτε εκκλησία γκρεμισμένη ή να καίγεται τότε θα πρέπει να φροντίστε περισσότερο τον εαυτό σας και την υγεία σας.
 
Ελάφι
Αν δείτε λευκό ελάφι σημαίνει πως έχετε προστασία και είναι σημάδι ευτυχίας. Αν είναι ελαφίνα τότε η ζωή σας θα αλλάξει προς το καλύτερο σύντομα. Αν δείτε σκούρο ελάφι με μεγάλα κέρατα τότε δείχνει έναν δυνατό εχθρό που όμως δεν μπορεί να σας νικήσει. Αν δείτε ελάφια να βόσκουν τότε θα ευνοηθείτε από καταστάσεις. Αν δείτε ελάφι να φωνάζει είναι σημάδι καλών ειδήσεων και νέων που θα σας χαροποιήσουν. Αν δείτε πως το κυνηγάτε τότε κάποιος στόχος που έχετε είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί, αν δείτε πως το σκοτώνετε δείχνει παγίδες που θα πρέπει να αποφύγετε. Αν δείτε ελάφι ή ελάφια να τρέχουν είναι καλό σημάδι και δείχνει επιτυχία και ευτυχία.
 
Ελέφαντας
Στην ονειρική κατάσταση ο ελέφαντας είναι σύμβολο σταθερότητας, αν δείτε ελέφαντα δείχνει καλή υγεία και δύναμη για να ξεπεράσετε εμπόδια που υπάρχουν. Αν δείτε ελέφαντα μέσα στο σπίτι σας τότε δείχνει πολλές ευθύνες και βάρη που σας απασχολούν. Αν δείτε ελέφαντα πληγωμένο δείχνει οικογενειακά προβλήματα και αρνητικά τρίτα άτομα. Αν δείτε ελέφαντα μαζί με τα μικρά του δείχνει καλή οικογενειακή ζωή και ευτυχία.
 
Ενεχυροδανειστήριο
Αν δείτε πως βρίσκεστε σε ενεχυροδανειστήριο τότε θα χρειαστεί να αντιμετωπίστε δυσκολίες σε κάποιο θέμα που σας απασχολεί. Αν δίνετε κάποιο κόσμημα σε ενεχυροδανειστήριο δείχνει κάποια στεναχώρια που θα σας απασχολήσει αρκετά. Αν βρίσκετε έξω από ενεχυροδανειστήριο θα καταφέρετε να βρείτε λύση σε κάποιο θέμα που έχετε. Αν δουλεύετε σε ενεχυροδανειστήριο  θα σας απασχολήσει κάποιο πρόβλημα κοντινού σας προσώπου.
 

Ζ

Ζάχαρη
Αν δείτε ζάχαρη δείχνει άσχημες ειδήσεις στον συναισθηματικό τομέα και δυσκολίες στην εκπλήρωση των επιθυμιών σας. Αν δείτε πως τρώτε ζάχαρη δείχνει κάποια στεναχώρια. Αν σας πέσει κάτω ζάχαρη τότε η στεναχώρια θα είναι περαστική και αφορά κάποια δικό σας πρόσωπο. Αν δείτε πως σπάει ένα βάζο που περιέχει ζάχαρη προσέξτε τα οικονομικά σας μπορεί να χρειαστεί να κάνετε έξοδα. Αν δείτε πως είστε σε ζαχαροπλαστείο θα σας απασχολήσουν οικογενειακά θέματα, προσέξετε περισσότερο την υγεία σας.
 
Ζυμαρικά
Τα ζυμαρικά δείχνουν οικογενειακά θέματα, ανάλογα πως εμφανίζονται μπορείτε να καταλάβετε τι ακριβώς συμβολίζει. Αν δείτε πως τρώτε μακαρόνια σε δείπνο τότε δείχνει οικογενειακές προστριβές και στενοχώριες. Αν δείτε πως μαγειρεύετε μακαρόνια σας απασχολεί κάποιο ζήτημα που αφορά οικογενειακό σας πρόσωπο. Αν δείτε κάποιον άλλο να μαγειρεύει μακαρόνια δείχνει λόγια που γίνονται πίσω από τη πλάτη σας.
 
Ζώα
Τα ζώα μπορεί να δείχνουν κατώτερα ένστικτά, εχθρούς ή προστασία ανάλογα το ζώο και πως εμφανίζονται, η γάτα είναι εχθρός, ο σκύλος βοήθεια, ανάλογα το χρώμα που έχει το ζώο δείχνει επίσης  το συμβολισμό του, τα ανοιχτόχρωμα ζώα δείχνουν προστασία ενώ τα μαύρα δυσκολίες και αρνητικά άτομα. Τα άγρια ζώα δείχνουν δυσκολίες και εχθρικά πρόσωπα, ενώ τα οικόσιτα συνήθως βοήθεια και μικροδυσκολίες.
 
Ζώνη
Η ζώνη δείχνει περιορισμούς που υπάρχουν, αν δείτε πως φοράτε ζώνη κάποιο θέμα θα σας απασχολήσει και θα χρειαστεί να το λύσετε μόνοι σας. Αν δείτε άλλον να φοράει ζώνη τότε θα ακούσετε μια είδηση για κάποιο δικό σας πρόσωπο που θα σας στεναχωρήσει. Αν δείτε ζώνη χωρίς να τη φοράτε προσέξτε νέες προτάσεις που θα σας κάνουν, μπορεί να μπλεχτείτε σε κάποια δυσάρεστη κατάσταση.

Η

Ηθοποιός
Αν δείτε κάποιον ηθοποιό προσέξτε τα πρόσωπα που σας περιτριγυρίζουν. Αν δείτε κάποιο δικό σας πρόσωπο να είναι ηθοποιός τότε κάποιο άτομο δεν είναι ειλικρινής μαζί σας και μπορεί να σας παραπλανήσει. Αν δείτε πως κάποιος σας προτείνει να γίνετε ηθοποιός μπορεί κάποια σας κίνηση εύκολα να σας φέρει σε δύσκολη θέση.
 
Ηλεκτρισμός
Αν δείτε να σας χτυπάει το ρεύμα τότε κάποιες εξελίξεις θα σας ξαφνιάσουν. Αν δείτε ηλεκτρικές συσκευές τότε κάποια απροσδόκητα γεγονότα θα αλλάξουν μια κατάσταση που βιώνετε. Αν δείτε πως ανοίγετε ένα διακόπτη τότε κάτι θα σας αποκαλυφτεί σύντομα, αν όμως δεν καταφέρετε να ανοίξετε το φως με το διακόπτη δείχνει κρυφές καταστάσεις που υπάρχου γύρω σας.
 
Ημερολόγιο
Το ημερολόγιο δείχνει τα σχέδια σας και τον τρόπο που κινήστε, αν δείτε ημερολόγιο δείχνει δυσάρεστες εξελίξεις σε θέματα που σας απασχολούν αν δεν είστε προσεκτικοί στις κινήσεις σας. Αν πετάτε ένα παλιό ημερολόγιο τότε κάποιο θέμα θα βελτιωθεί  αλλά μετά από αρκετές δυσκολίες. Αν αγοράζετε ημερολόγιο τότε θα καταφέρετε να βάλετε σε τάξη κάποιο θέμα και θα πετύχετε κάποιο στόχο με καλή οργάνωση. Αν διαβάζετε ένα ημερολόγιο δείχνει πως θα μάθετε κάτι για κάποιο θέμα που σας απασχολεί αν το ημερολόγιο είναι παλιό το νέο θα σας στεναχωρήσει, αν είναι νέο θα σας χαροποιήσει.

Θ

Θάλασσα
Η θάλασσα δείχνει τον εσωτερικό και ψυχικό σας κόσμο. Αν δείτε θάλασσα που είναι γαλήνια και ήρεμη προμηνύει χαρά και ευτυχισμένες εξελίξεις και γεγονότα. Αν η θάλασσα είναι ταραγμένη με κύματα κάποιο γεγονός θα σας στεναχωρήσει. Αν δείτε τον εαυτό σας σε βάρκα μέσα σε θάλασσα δείχνει μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας. Αν η θάλασσα είναι ήρεμη τότε η αλλαγή αυτή θα σας φέρει μεγάλη ευτυχία, αν είναι ταραγμένη τότε θα αντιμετωπίσετε προκλήσεις μέσα από μια αλλαγή που θα γίνει. Αν κολυμπάτε μέσα σε θάλασσα που είναι ήρεμη δείχνει πως θα συμβεί κάποιο γεγονός που θα σας ευχαριστήσει πολύ, αν είναι ταραγμένη τότε εμπόδια θα καθυστερήσουν τα σχέδιά σας, αν δείτε πως βρίσκεστε στο βυθό της θάλασσας τότε θα πρέπει να εμπιστευτείτε περισσότερο τη διαίσθηση σας σε συναισθηματικά σας θέματα.
 
Θάμνος
Ο θάμνος  είναι προειδοποιητικό σύμβολο, αν δείτε θάμνο θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί το επόμενο διάστημα σε ότι θέλετε να κάνετε. Αν δείτε πως κρύβεστε σε θάμνο τότε θα πρέπει να είστε επιφυλακτικοί  με τρίτα πρόσωπα και να κινηθείτε με μυστικότητα στις κινήσεις σας, αν δείτε κάποιον άλλον να κρύβεται σε κάποιο θάμνο θα μάθετε κάτι που δεν περιμένατε. Αν δείτε έναν ανθισμένο θάμνο τότε θα πάρτε καλά νέα, αν είναι ξερός κάποιο γεγονός θα σας δυσαρεστήσει, αν δείτε φλεγόμενο θάμνο τότε ένα σημαντικό γεγονός θα σας αλλάξει τα σχέδια που έχετε.
 
Θάνατος
Όταν κάποιος ονειρευτεί το θάνατό του, τότε δείχνει μια μεγάλη αλλαγή που πρόκειται να συμβεί στη ζωή του, κάτι τελειώνει οριστικά και πρέπει να πάρει δραστικές αποφάσεις για το μέλλον του. Πολλές φορές βλέποντας το θάνατο κάποιου αγαπημένου προσώπου ή συγγενή σημαίνει ότι το άτομο που βλέπουμε στο όνειρό μας έχει στεναχώριες και προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει, ίσως κάποιο πρόβλημα υγείας.
 
Θόρυβος
Ο θόρυβος συμβολίζει νέες εξελίξεις σε θέματα που σας αφορούν άμεσα, αν βουίζουν τα αφτιά σας προσέξτε περισσότερο την υγεία σας και απομακρύνετε αρνητικά πρόσωπα από κοντά σας. Αν ακούσετε τον ήχο ενός κουδουνιού είναι προειδοποίηση και θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία νέες ειδήσεις που θα πάρετε. Αν ακούσετε καμπάνες εκκλησίας τότε κάποιο σημαντικό γεγονός μπορεί να σας στεναχωρήσει προμηνύει ειδήσεις και προβλήματα στον οικογενειακό και αισθηματικό τομέα.
 
 

Ι

Ιερέας
Αν δείτε έναν ιερέα τότε σημαίνει πως θα πρέπει να προσέχετε ποιόν εμπιστεύεστε. Αν δείτε πως εξομολογήστε σε ιερέα μην μοιράζεστε προσωπικά σας θέματα και αποφύγετε να ακολουθήσετε τις συμβουλές τρίτων ιδιαίτερα αν δείτε πως μιλάτε μαζί με έναν ή περισσότερους ιερέα. Αν δείτε έναν ιερέα στο σπίτι σας κάποιο πρόσωπο μπορεί να μην είναι αυτό που δείχνει, αν κρατάει μια βίβλο τότε κάποιος θα σας βοηθήσει σε κάποιο θέμα. Αν δείτε μαύρο ιερέα τότε κάποιο άτομο προσπαθεί να σας βάλει εμπόδια.
 
Ιησούς
Ο Ιησούς δείχνει προστασία και βοήθεια σε κάποιο θέμα που σας απασχολεί. Αν τον δείτε τότε είναι προστασία από κινδύνους και αρνητικά άτομα. Αν δείτε πως βρίσκεστε κοντά του τότε θα πάρετε μεγάλη βοήθεια και θα ανακουφιστείτε από δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Αν δείτε τον Ιησού πάνω σε σταυρό θα αντιμετωπίσετε κάποιες δυσκολίες και θα χρειαστεί να κάνετε θυσίες για να φτάσετε στους στόχους σας.
 
Ιστός
Ο Ιστός δείχνει τα σχέδιά σας, αν δείτε ιστό αράχνης τότε σημαίνει πως θα δημιουργήσετε νέα πράγματα και τα σχέδια σας θα πετύχουν, αν δείτε αράχνη πάνω σε ιστό τότε έχετε εύνοια για να πετύχετε ότι επιθυμείτε, αν δείτε ότι μπλέκεστε σε ιστούς τότε προσέξτε παγίδες ιδιαίτερα στον συναισθηματικό σας τομέα, αν δείτε πως σας τσιμπάει αράχνη ή δείτε αράχνη πάνω σας τότε προσέξτε κάποιον εχθρό που λειτουργεί ύπουλα εναντίον σας.

Κ

Καζάνι
Το Καζάνι δείχνει μια κατάσταση που είναι σε εξέλιξη, αν δείτε καζάνι που βράζει τότε κάτι θα μάθετε που θα σας ξαφνιάσει αρκετά, αν είναι ξέχειλο δείχνει ταραχή, αν ξεχειλίσει το καζάνι τότε μια είδηση θα αλλάξει πολλά στη ζωή σας, αν μπορέσετε να αποτρέψετε το καζάνι να ξεχειλίσει τότε θα έχετε καλά αποτελέσματα αλλά θα χρειαστεί να κινηθείτε δραστικά.
 
Κακάο
Αν δείτε σπόρους κακάο δείχνει άγχος για οικονομικά θέματα, αν τους τρώτε τότε θα στεναχωρηθείτε για κάποιο θέμα που σχετίζεται με τα οικονομικά σας, αν δείτε πως πίνετε κακάο τότε κάποιο γεγονός θα σας στεναχωρήσει και θα νιώσετε αδικημένοι. Αν δείτε κακαόδεντρο τότε τα οικονομικά σας θα αυξηθούν και θα καταφέρετε να ξεχρεώσετε χρέη που έχετε, αν δείτε τον εαυτό σας δίπλα σε κακαόδεντρο τότε κάποιο άτομο που θα γνωρίσετε θα σας ευνοήσει πολύ.
 
Κάκτος
Όταν δείτε κάκτο σημαίνει πως θα πρέπει να προσέξετε περισσότερο τις σχέσεις σας με τους άλλους, αν δείτε πως τον ποτίζετε δείχνει πως βοηθάτε άτομα που δεν το αξίζουν, αν δείτε πως έχετε κάκτο μέσα στο σπίτι σας κάποιος φίλος ή κοντινό σας πρόσωπο θα προδώσει α μυστικά σας, αν δείτε πάλι ότι έχετε ένα κάκτο στο κήπο σας γίνονται συζητήσεις για τη ζωή σας πίσω από τη πλάτη σας. Αν δείτε ότι τρυπιέστε στο αγκάθι ενός κάκτου τότε δείχνει απιστία σε ερωτική σχέση και χωρισμό με άσχημα λόγια.
 
Καλάθι
Αν δείτε πως κρατάτε ένα καλάθι δείχνει πως κάποιο γεγονός θα αλλάξει τη ζωή σας, αν δείτε το καλάθι γεμάτο είναι πολύ καλός οιωνός, δείχνει πως μια αλλαγή θα σας φέρει χαρά και ευτυχία ιδιαίτερα αν περιέχει πολύχρωμα λαχανικά ή φρούτα, αν δείτε το καλάθι να περιέχει ψάρια ή πέτρες κάποιο νέο θα σας ταράξει και θα έχετε περισσότερες ευθύνες στο μέλλον, αν το καλάθι είναι άδειο φαίνεται πως οι προσδοκίες σας δεν θα ολοκληρωθούν σύντομα. Αν πάλι δείτε πως φτιάχνετε ένα καλάθι οι προσπάθειες σας θα αποδώσουν όμως θα χρειαστεί να αξιοποιήσετε τις ικανότητες σας.
 
Καλαμπόκι
Όταν εμφανιστεί καλαμπόκι στο όνειρό σας δείχνει τα αγαθά που επιθυμείτε να έχετε, αν δείτε καλαμπόκι σε μικρό δοχείο τότε δείχνει οικονομικές απώλειες και προβλήματα που θα αντιμετωπίσετε στον οικονομικό τομέα, αν δείτε μεγάλη ποσότητα ή καλαμπόκι σε μεγάλο δοχείο τότε σημαίνει ότι θα περάσετε μια δύσκολη κατάσταση στα οικονομικά σας το επόμενο διάστημα. Αν δείτε πως τρώτε καλαμπόκι, μην εμπιστεύεστε τρίτα άτομα για οικονομικά ζητήματα.
 
Καπέλο
Αν δείτε να φοράτε καπέλο που είναι όμορφο τότε σημαίνει πως οι άλλοι γύρω σας, σας βλέπουν δυνατό και ευτυχισμένα γεγονότα θα συμβούν αν το καπέλο είναι ανοιχτόχρωμο, αν δείτε πως έχετε καινούργιο καπέλο τότε θα ωφεληθείτε πολύ μέσα στο επόμενο διάστημα, αν δείτε πως βάζετε στο κεφάλι σας ένα καπέλο τότε σημαίνει πως μια σχέση σας θα τελειώσει γιατί δεν σας ικανοποίει πλέον. Αν ο αέρας πάρει το καπέλο που φοράτε τότε εύκολα μπορεί να χάσετε μια σημαντική ευκαιρία, αν το καπέλο που φοράτε έχει φτερά θα καταξιωθείτε σαν άτομο και θα έχετε καλή φήμη, αν δείτε καπέλο κοντά ή μέσα στη θάλασσα τότε δείχνει ένα δυσάρεστο νέο, δείχνει επίσης και δυσάρεστα νέα από κοντινά πρόσωπα.
 
Καταιγίδα
Η καταιγίδα δείχνει μια αναστάτωση που θα έχετε ιδιαίτερα αν ο ουρανός είναι σκούρος, αν είστε κάτω από δέντρο κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας τότε θα ξεπεράσετε μια δυσάρεστη κατάσταση, αν είστε στην ύπαιθρο τότε θα συμβούν γεγονότα που θα αλλάξουν τη ψυχολογία σας. Αν μαζί με τη καταιγίδα δείτε αστραπές τότε η ζωή σας θα αλλάξει ξαφνικά από αναπάντεχα γεγονότα, αν δείτε γέφυρα ή ελάφι κοντά στη καταιγίδα δείχνει πως θα βρείτε διέξοδο και έχετε προστασία από κινδύνους.
 
Καφές
Ο Καφές δείχνει δυσκολίες σε προσωπικά θέματα, αν δείτε πως πίνετε καφέ δείχνει κάποια στεναχώρια από το κοντινό σα περιβάλλουν, αν ο καφές είναι σκέτος η στενοχώρια είναι από δικό σας πρόσωπο, αν κάψετε καφέ η στενοχώρια θα είναι περαστική, αν δείτε ως σερβίρετε καφέ τότε σας περιβάλουν αρνητικά πρόσωπα που θα πρέπει να προσέξετε. Αν σας σερβίρουν καφέ κάποιος θα σας αναστατώσει.
 
Κλειδιά
Αν ονειρευτείτε απλώς κλειδιά, σημαίνει ότι σας περιμένει μια ευχάριστη ερωτική ζωή. Αν βρείτε στο δρόμο σας κλειδιά, θα συναντήσετε ξαφνικά, εκεί που δεν το περιμένετε, τον επόμενο σύντροφό σας. Αν κρατάτε στα χέρια σας κλειδιά, τότε το νέο πρόσωπο που θα γνωρίσετε θα γίνει ο άντρας ή η γυναίκα της ζωής σας. Αν ονειρευτείτε ότι ξεκλειδώνετε μια πόρτα, η τύχη σας στα αισθηματικά θα αρχίσει να αλλάζει προς το καλύτερο, κι αν είστε γυναίκα θα γνωρίσετε σύντομα έναν άντρα που αξίζει να αγαπήσετε και να εμπιστευτείτε. Προσοχή: Αν ονειρευτείτε ότι δίνετε σε κάποιον τα κλειδιά σας, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσετε την επιλογή σας, γιατί το πρόσωπο που έχετε ερωτευτεί σας κοροϊδεύει.
 
Κρεβάτι
Δεν είναι θετικό σημάδι αν δείτε κρεβάτι στον ύπνο σας, ιδιαίτερα αν είναι βρώμικο ή/και άδειο τότε δηλώνει αρρώστια και μεγάλες στεναχώριες που αφορούν εσάς. Αν είστε στεναχωρημένοι ή κλαίτε σε κρεβάτι τότε έχετε μεγάλους εχθρούς και σας περιτριγυρίζουν ψεύτικοι φίλοι. Αν πάλι δείτε κάποιο μωρό ή παιδί στο κρεβάτι σας κάποιο αναπάντεχο δυσάρεστο γεγονός που θα σας ταράξει πολύ.
 
Κυνήγι
Όταν ονειρευτείτε πως κάποιος σας κυνηγάει τότε δώστε μεγάλη προσοχή στο όνειρό σας, σας προειδοποιεί για κάποιο άτομο που πρόκειται να σας προδώσει! Κάποιο πρόσωπο στη ζωή σας μπορεί να σας φέρνει ή να σας φέρει εμπόδια σε πράγματα που θέλετε να κάνετε. Αν κάποιος σας κυνηγάει με μαχαίρι ή όπλο τότε καυγάδες και διαμάχες θα σας φέρουν μεγάλες στεναχώριες. Αν κρατάτε κάποιο όπλο εσείς όμως και αμυνθείτε, τότε θα βρείτε διέξοδο σε κάτι που σας απασχολεί και θα αποκαλυφτούν οι εχθροί σας σύντομα.
 
 

Λ

Λαβύρινθος
Ο Λαβύρινθος δείχνει πως είστε μπερδεμένοι σε προσωπικά σας θέματα, αν δείτε λαβύρινθο στο όνειρό σας θα ανακαλύψετε κάτι πολύ σύντομα, αν βρίσκεστε μέσα σε έναν λαβύρινθο τότε είστε μέσα σε καταστάσεις που μπορούν να σας φέρουν προβλήματα και εμπόδια, αν δείτε πως βρίσκεται διέξοδο από έναν λαβύρινθο τότε θα καταφέρετε να ξεκαθαρίσετε μια κατάσταση κα θα αποφύγετε κάποιον κίνδυνο. Αν ο λαβύρινθος έχει φως τότε θα γνωρίσετε νέα πράγματα που θα σας ευνοήσουν, αν ο λαβύρινθος έχει σκοτάδι τότε προσέξτε αν έχετε μυστικά θα πρέπει να τα διαφυλάξετε καλύτερα.
Λαχείο
Αν δείτε λαχείο δείχνει πως η τύχη σας ευνοεί αλλά παροδικά, θα πρέπει να κινηθείτε γρήγορα, αν δείτε ότι αγοράζετε λαχείο προσέξτε οικονομικές κινήσεις που κάνετε γιατί μπορεί να έχετε απώλειες, αν δείτε πως κάποιος σας δίνει λαχείο τότε κάποιος θα σας βοηθήσει αλλά με δόλο. Αν δείτε πως κερδίζετε το λαχείο τότε θα αντιμετωπίσετε οικονομικά προβλήματα, αν δείτε λαχείο μέσα στο σπίτι σας προμηνύονται οικογενειακά προβλήματα από λανθασμένες κινήσεις και λόγια.
Λεκέδες
Αν δείτε πως τα ρούχα σας είναι λεκιασμένα από λάδι τότε δείχνει πως σύντομα θα έχετε κέρδη στον οικονομικό τομέα και εύνοια στον ερωτικό τομέα, αν οι λεκέδες είναι από ντομάτα ή καφέ τότε κάποιο κοντινό σας πρόσωπο θα σας στεναχωρήσει και φίλοι μπορεί να σας προδώσουν, αν δείτε πως λερώνετε τα ρούχα σας τότε προσέξτε  αποφάσεις που θα πάρετε.
Λικέρ
Αν δείτε πως πίνετε λικέρ κάτι θα σας στενοχωρήσει, αν σας σερβίρουν λικέρ κάποιο άτομο σας ζηλεύει και είναι διπρόσωπο, αν σερβίρετε εσείς λικέρ τότε κάτι που σας στεναχωρεί θα ξεπεραστεί γρήγορα, αν δείτε πως σας χύνετε λικέρ μέσα στο σπίτι σας δείχνει οικογενειακά θέματα που θα προκύψουν και στενοχώρια μέσα στη οικογένεια.
Λιμάνι
Το λιμάνι έχει μεγάλη σημασία πως εμφανίζεται στη ονειρική κατάσταση, αν δείτε πως φτάνετε σε λιμάνι τότε δείχνει εκπλήρωση προσωπικών επιθυμιών και χαρά, αν δείτε πως μένετε σε λιμάνι τότε θα καταφέρετε κάτι μετά από εμπόδια, αν δείτε πως απομακρύνεστε από λιμάνι κάτι θα λάβει τέλος στη ζωή σας, αν η θάλασσα είναι ταραγμένη τότε κάτι θα σας ταράξει στην προσωπική σας ζωή, αν τα νερά είναι ήρεμα τότε θα καταφέρετε να αλλάξετε μια κατάσταση προς το καλύτερο. Αν δείτε πως βρίσκεστε σε πλοίο μέσα στο λιμάνι ή έρχεστε με πλοίο τότε μια σημαντική ευκαιρία θα παρουσιαστεί στη ζωή σας.
Λιοντάρι
Το λιοντάρι στα όνειρα δηλώνει τη δύναμη που μπορεί να αποκτήσετε και την υπεροχή απέναντι στις δυσκολίες και τα πάθη. Αν δείτε πως σας επιτίθεται ένα λιοντάρι, σηματοδοτεί κάποιον εχθρό που μπορεί να σας βλάψει, αν απλά σας περιτριγυρίζει έχετε ισχυρούς αντιπάλους και εχθρούς. Όταν δείτε ότι δεν φοβάστε κάποιο λιοντάρι που είναι γύρω σας ή ότι το διώχνετε τότε οι εχθροί σας δεν μπορούν να σας πειράξουν και θα αποκτήσετε μεγάλη υπόληψη.
Λίπος
Αν δείτε ότι τρώτε λίπος τότε θα χρειαστεί να είστε πιο προσεκτικοί με την υγεία και τη διατροφή σας, αν φτιάχνετε φαγητό ή γλυκό με λίπος τότε δείχνει πως μπορεί να έχετε απώλειες ιδιαίτερα στον οικονομικό τομέα το επόμενο διάστημα, αν δείτε τον εαυτό σας παχύ τότε σημαίνει πως πρέπει να προσέχετε περισσότερο τον εαυτό σας και όσα κάνετε για τη ζωή σας.
Λουλούδια
Τα λουλούδια συνδέονται με τον ερωτικό τομέα και τις ευχάριστες εξελίξεις όταν είναι φρέσκα και πολύχρωμα, αν δείτε κόκκινα λουλούδια κάτι θα συμβεί γρήγορα φέρνοντας χαρά και ευχαρίστηση, τα άσπρα λουλούδια από τη άλλη δείχνουν πως θα στεναχωρηθείτε για κάτι που αφορά τη σχέση σας. Λουλούδια μέσα σε βάζο δείχνουν ολοκλήρωση επιθυμιών, αν κόβετε λουλούδια τότε θα έχετε κέρδη και θα αποφύγετε εμπόδια, αν δείτε πως τα πετάτε θα χάσετε μια καλή ευκαιρία. Αν πάλι δείτε ότι φυτεύετε λουλούδια θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε κάποιον στόχο, αν τα βλέπετε να ανθίζουν ευνοούνται τα οικονομικά σας, αν είναι μαραμένα κάποιος στόχος σας δεν θα ολοκληρωθεί, αν δείτε ότι τρυπιέστε σε αγκάθι λουλουδιού θα πληγωθείτε από δικά σας πρόσωπα, αν κόβετε αγκάθια θα ξεπεράσετε εμπόδια με ευκολία.
 

Μ

Μαγεία
Αν δείτε κάποιο τελετουργικό μαγείας σημαίνει πως υπάρχουν αρνητικά άτομα στη ζωή σας, αν δείτε πως κάνετε μαγεία τότε έχετε ανάγκη να αλλάξετε κάτι στη ζωή σας, αν δείτε πως κάποιος κάνει μαγεία εναντίον σας τότε κάποιο πρόσωπο θα προσπαθήσει να σας βάλει εμπόδια. Αν δείτε βιβλίο μαγείας θα βρείτε νέους τρόπους να αντιμετωπίστε δυσκολίες αν δείτε κάποιον μάγο τότε κάποιος θα σας βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή, αν πάλι δείτε τον εαυτό σας μάγο προσέξτε ποιον εμπιστεύεστε.
Μαλλιά
Τα μαλλιά στα όνειρα συμβολίζουν τις έννοιες και τη σύνδεση με τον υποσυνείδητο νου και τα υλικά γεγονότα που μπορεί να επηρεάσουν τη ζωή ενός ατόμου σε μεγάλο βαθμό. Όταν δείτε πως χτενίζετε τα μαλλιά σας ή πως λούζεστε και τα φροντίζετε, δηλώνει ένα γεγονός που θα σας αναστατώσει και θα σας προβληματίσει πολύ αλλά θα μπορέσετε να το ξεπεράσετε κάνοντας προσεκτικές κινήσεις. Αν δείτε να σας κόβουν τα μαλλιά, ιδιαίτερα παρά τη θέλησή σας τότε δείχνει μεγάλη στεναχώρια και βαριά αρρώστια ενός κοντινού σας προσώπου που θα σας επηρεάσει πολύ. Αν πάλι δείτε στο όνειρό σας πως εσείς κόβετε τα μαλλιά σας, τότε η στεναχώρια θα είναι περαστική και θα ξεπεράσετε κάθε εμπόδιο.
Μαξιλάρι
Αν δείτε πως είστε ξαπλωμένος σε αναπαυτικό μαξιλάρι δείχνει πως θα δεχθείτε βοήθεια σε κάτι που σας απασχολεί, αν το μαξιλάρι είναι άβολο ή βρόμικο τότε θα αντιμετωπίστε προβλήματα στη προσωπική σας ζωή λόγω τρίτων προσώπων, αν δείτε άσπρο μαξιλάρι είναι θετικό και δείχνει πως θα ξεπεράσετε εμπόδια, αν τι μαξιλάρι είναι σκούρο θα σας απασχολήσουν προσωπικά σας θέματα. Αν δείτε πως ο σύντροφός σας κοιμάται σε κρεβάτι με πολλά μαξιλάρια τότε σημαίνει πως θα πρέπει να τον φροντίζετε περισσότερο, αν δείτε ότι πάνω στο μαξιλάρι υπάρχουν λεκέδες ή φίδια τότε δείχνει απιστία και παρασκήνια από τρίτους.
Μαργαριτάρια
Περιμένετε καλά μαντάτα… Πρόκειται για ένα από τα θετικότερα όνειρα. Αν δείτε στον ύπνο σας μαργαριτάρια, περιμένετε σύντομα τεράστια τύχη. Αν φοράτε κολιέ από μαργαριτάρια, προμηνύεται άνοδος της κοινωνικής θέσης σας και νέες πηγές εσόδων. Αν δείτε ότι φοράτε βραχιόλι, δαχτυλίδι ή σκουλαρίκια από μαργαριτάρια, έφτασε η στιγμή που κάθε όνειρο και προσδοκία σας θα πραγματοποιηθούν. Αν διαλέγετε μαργαριτάρια, το όνειρο σας στέλνει το μήνυμα ότι πρέπει να έχετε πίστη στις δυνάμεις και στις ικανότητές σας και ότι έχει φτάσει η στιγμή να ρισκάρετε για να υλοποιήσετε τις επιθυμίες σας, γιατί η τύχη είναι με το μέρος σας. Αν αγγίζετε μαργαριτάρια, θα συναντήσετε ισχυρούς ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν σε κάθε εγχείρημά σας. Αν δείτε ένα ή πολλά μαργαριτάρια μέσα σε όστρακο, πολύ σύντομα θα σας συμβεί ένα εξαιρετικά θετικό γεγονός που θα ανατρέψει τη ζωή σας ευχάριστα. Αν κάποιος σας κάνει δώρο μαργαριτάρια, τότε, αν είστε δεσμευμένοι, η σχέση σας θα επισημοποιηθεί, αν είστε παντρεμένοι, ο γάμος σας θα είναι ευτυχισμένος για χρόνια, και αν είστε μόνοι, τότε σας περιμένουν ευχάριστες ερωτικές γνωριμίες. Προσοχή: Αν φοράτε ένα μαργαριταρένιο κολιέ και σας σπάσει, αλλά καταφέρετε και μαζέψετε τα σκορπισμένα μαργαριτάρια, αυτό σημαίνει ότι σας περιμένουν ευχάριστες εξελίξεις, αλλά με μικρές δυσκολίες, που όμως θα ξεπεραστούν. Από την άλλη, αν ονειρευτείτε ότι πουλάτε μαργαριτάρια, τότε η απερισκεψία και ο εγωισμός σας θα σας οδηγήσουν στην αποτυχία. Το ίδιο ισχύει και αν δείτε ότι πετάτε τα μαργαριτάρια.
Μέλι
Το μέλι δείχνει καλή τύχη και εύνοια σε επαγγελματικά ζητήματα, αν το δείτε μέσα στο σπίτι σας θα καταφέρτε να βρείτε αυτό που αναζητάτε, αν σας χυθεί μέλι τότε θα χρειαστεί να κάνετε έξοδα και μπορεί να χάσετε μια ευκαιρία στα επαγγελματικά σας, αν δείτε πως τρώτε μέλι δείχνει στενοχώρια και δυσκολίες ιδιαίτερα στον ερωτικό τομέα.
Μήλα
Τα σχέδια σας έχουν καλή τύχη… Αν ονειρευτείτε κόκκινα μήλα, τα σχέδιά σας ευνοούνται, και μάλιστα ιδιαίτερα. Όσο πιο πολλά είναι τα μήλα τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η τύχη. Αν αγοράζετε μήλα, πολύ σύντομα θα γνωρίσετε ενδιαφέροντα ερωτικό σύντροφο, ενώ αν είστε δεσμευμένοι, η σχέση σας σύντομα θα επισημοποιηθεί. Αν, πάλι, δείτε μια μηλιά γεμάτη ώριμα μήλα, τότε σας περιμένει μια ανέλπιστα καλή επαγγελματική πρόταση. Σημασία έχει στο όνειρο τα μήλα να είναι καθαρά και φρέσκα.
Μήλο
Το μήλο είναι θετικό σημάδι στο ονειρικό πεδίο, αν δείτε ένα μήλο δείχνει καλές εξελίξεις στην προσωπική σας ζωή ιδιαίτερα αν είστε ήδη σε μια σχέση, αν δείτε πως τρώτε κόκκινα μήλα τότε γρήγορα θα βρείτε τον τρόπο να γίνετε ευτυχισμένοι στη ζωή σας, αν δείτε όμως ότι τρώτε σάπια μήλα τότε θα χωρίσετε από αγαπημένο σας πρόσωπο. Αν δείτε μια μηλιά τότε θα πάρετε σύντομα πολύ καλά νέα και κάτι θα αλλάξει στη ζωή σας, αν δείτε μήλο να πέφτει από μια μηλιά τότε προσέξτε περισσότερο τη σχέση και την υγεία σας.
Μολύβι
Αν δείτε μολύβι σύντομα θα λάβετε κάποιο νέο, αν δείτε ότι γράφετε με αυτό θα ξεκινήσετε κάτι που θα είναι σημαντικό για σας, αν δείτε πως ζωγραφίζετε με αυτό τότε θα ανακαλύψετε νέους τρόπους να ξεπεράσετε θέματα που σας απασχολούν. Αν δείτε το μολύβι σαν μέταλλο τότε κάποιο επιπλέον βάρος θα σας απασχολήσει και θα σας φέρει δυσκολίες, αν δείτε μολύβι να χύνεται μέσα στο σπίτι σας τότε κάποιο οικογενειακό θέμα θα σας στεναχωρήσει, αν κάποιος σας δίνει μολύβι σαν μέταλλο τότε κάποιο άτομο θέλει να σας εξαπατήσει. Αν δείτε πάλι ότι σηκώνετε μολύβι είτε σαν αντικείμενο είτε σαν μέταλλο τότε θα βρείτε λύση σε κάποιο θέμα και θα ξεπεράσετε τις δυσκολίες.
Μπλε
Είναι ένα χρώμα που δείχνει τις επιθυμίες σας, αν δείτε πως φοράτε μπλε φόρεμα τότε δείχνει πως αναπολείτε κάτι από το παρελθόν και αναζητάτε την εσωτερική γαλήνη, αν δείτε πως βρίσκεστε σε χώρο που είναι σε μπλε χρώμα τότε δείχνει στενοχώρια για αισθηματικά θέματα, αν μπαίνει φως μέσα στο δωμάτιο δείχνει επιτυχία ενός στόχου μετά από προσπάθεια, αν δείτε έναν καταγάλανο ουρανό δείχνει απελευθέρωση από δύσκολες καταστάσεις.
Μπουκάλι
Αν δείτε μπουκάλι γεμάτο με νερό ή κρασί είναι κάλος οιωνός και δείχνει επιτυχία κάποιου στόχου και ευτυχία στην προσωπική σας ζωή, αν δείτε βρώμικα μπουκάλια ή άδεια τότε θα αντιμετωπίστε δυσκολίες που θα σας αλλάξουν σχέδια που έχετε. Αν δείτε μπουκάλι να επιπλέει στη θάλασσα ή σε νερό τότε θα μάθετε κάτι που θα αλλάξει τη ζωή σας, αν το μπουκάλι είναι παλιό θα έχετε νέα από κάποιο άτομο από το παρελθόν.
Μωρό
Αν στο όνειρό σας δείτε κάποιο μωρό ή παιδί προμηνύει μια περίοδο μεγάλης στεναχώριας, θα έρθουν στο δρόμο σας αρκετές ταλαιπωρίες που θα σας φέρουν σε αδιέξοδο. Όταν ονειρευτείτε τον εαυτό σας να κρατάτε ή να φιλάτε κάποιο βρέφος τότε σίγουρα κάποιο γεγονός θα σας ταράξει πολύ και θα πάρετε μεγάλη λύπη, αν κάποια σχέδιά σας είναι σε εξέλιξη προσέξτε γιατί πρόκειται να καθυστερήσουν πολύ και θα βρείτε μεγάλα εμπόδια. Αν δείτε κάποιο μωρό μαζί με κάποιο κοντινό σας πρόσωπο, τότε η στεναχώρια αφορά εκείνον, εκτός και αν το άτομο αυτό βρίσκεται στο σπίτι σας που σημαίνει ότι το γεγονός που θα συμβεί θα αφορά και εσάς ή θα σας επηρεάσει.
 

Ν

Νεκροταφείο
Αν ονειρευτείτε πως είστε σε κάποιο νεκροταφείο, το όνειρό σας δεν είναι καλό, προμηνύει προβλήματα και μεγάλα διλλήματα, όπως και την απώλεια ενός αγαπημένου σας προσώπου. Ιδιαίτερα αν πάτε κάτι στο νεκροταφείο και είστε πολύ στεναχωρημένος, κάποιο κοντινό σας πρόσωπο θα αρρωστήσει.
Νερά που τρέχουν από βρύση
Η τύχη είναι με το μέρος σας… Αν δείτε ολοκαίνουργια ή καθαρή βρύση, περιμένετε ευχάριστα νέα, είτε σχετικά με νέα εγχειρήματα είτε με υποθέσεις παλιές, που εκκρεμούσαν και τώρα έφτασε η ώρα να πραγματοποιηθούν με επιτυχία. Αν πίνετε νερό από βρύση, τα σχέδιά σας θα υλοποιηθούν χωρίς προβλήματα, και μάλιστα θα έχετε και σημαντική βοήθεια. Αν τρέχει άφθονο νερό από καθαρή βρύση, τότε θα προκύψουν αναπάντεχες ερωτικές συναντήσεις, που μπορεί να οδηγήσουν σε γάμο. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, θα ξεπεραστούν, και θα είστε πάλι απόλυτα υγιείς
Νεράιδα
Αν δείτε νεραΐδα είναι σημάδι καλής εξέλιξης θεμάτων που σας απασχολούν, αν δείτε πως μιλάτε σε μια νεράιδα τότε δείχνει καλή ερωτική σχέση με μέλλον, αν είστε ήδη δεσμευμένοι τότε δείχνει αρραβώνα ή γάμο, αν σας τριγυρίζουν νεράιδες τότε δείχνει πως έχετε αμφιβολίες σε αποφάσεις που θα έχετε να πάρετε, αν δείτε κάποια νεράιδα να φεύγει τότε δείχνει χωρισμό και κακή ερωτική σχέση.
Νερό
Το νερό στα όνειρα δηλώνει την συναισθηματική κατάσταση που βρίσκεται κάποιος. Αν δείτε τον εαυτό σας να είστε μέσα σε μια λίμνη ή στη θάλασσα βυθισμένοι το όνειρό σας, είναι πολύ καλό δείχνει πως σύντομα θα βρείτε την ηρεμία, τη γαλήνη και διέξοδο σε προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Το νερό που εμφανίζεται στο όνειρό σας σε οποιαδήποτε μορφή αν είναι καθαρό τότε προμηνύει επιτυχίες και χαρούμενες εξελίξεις, αν όμως είναι βρώμικο ή σκούρο τότε κάποια προβλήματα και στεναχώριες θα σας προβληματίσουν αρκετά και απρόβλεπτα γεγονότα θα σας ταράξουν συναισθηματικά.
Νοσοκομείο
Το νοσοκομείο δεν είναι καλό σημάδι στο ονειρικό πεδίο, αν δείτε ότι βρίσκεστε σε νοσοκομείο τότε σημαίνει πως θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες στον οικονομικό τομέα και πρέπει να προσέξετε την  υγεία σας, αν δείτε κάποιο δικό σας πρόσωπο μέσα σε νοσοκομείο μπορεί να χρειάζεται τη βοήθεια σας για κάποιο θέμα που τον απασχολεί, αν τον δείτε πάνω σε κρεβάτι νοσοκομείου τότε θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα υγείας. Αν δείτε κάποια εγχείρηση σε νοσοκομείο ή εγχειρίζεστε ο ίδιος δείχνει στενοχώρια και εμπόδια σε οικονομικά θέματα, αν δείτε άδειο νοσοκομείο τότε δυσκολίες θα επηρεάσουν πολύ τη ψυχολογία και την υγεία σας.
Ντομάτα
Η ντομάτα όταν τη δείτε δείχνει πως πρέπει να είστε προσεκτικοί σε όσα κάνετε ιδιαίτερα σε σημαντικά θέματα στη ζωή σας, αν δείτε ντομάτα μέσα στο σπίτι σας δείχνει μια κρυφή σχέση και ανεκπλήρωτη αγάπη, αν τρώτε ντομάτα προσέξτε αν έχετε κρυφή σχέση ή κρυφά σχέδια γιατί μπορεί να αποκαλυφτούν, αν δείτε σάπιες ντομάτες τότε κάτι που κάνετε θα έχει αρνητικές συνέπειες.
Νύφη
Η νύφη είναι σημάδι στεναχώριας όταν εμφανίζεται στο ονειρικό πεδίο, αν δείτε πως είστε ντυμένοι νύφη και είστε γυναίκα τότε κάτι θα σας ταράξει, αν είστε άντρας και δείτε γυναίκα να είναι ντυμένη νύφη τότε κάποιο πρόσωπο θα σας δημιουργήσει προβλήματα.
Νύχι
Αν δείτε τα νύχια σας προσέξτε περισσότερο τα οικονομικά σας ιδιαίτερα αν δείτε πως είναι βρώμικα προσέξτε και την υγεία σας, αν δείτε πάλι ότι κόβετε τα νύχια σας και είναι μέρα θα ξεπεράσετε εμπόδια και θα καλυτερέψει η ζωή σας, αν τα κόβετε και είναι βράδυ τότε θα κάνετε λάθος κινήσεις. Αν δείτε ότι περιποιείστε ή λιμάρετε τα νύχια σας δείχνει προστριβές με αγαπημένα σας πρόσωπα, αν δείτε πως σπάνε τα νύχια σας δείχνει απώλειες οικονομικές, αν πάλι δείτε τα νύχια ενός ζώου τότε κάποιος εχθρός θέλει να σας βλάψει.
Νυχτερίδα
Αν δείτε νυχτερίδα τότε προμηνύει προβλήματα στον επαγγελματικό τομέα και στεναχώρια, αν δείτε πως πιάνετε μια νυχτερίδα που μπήκε σπίτι σας τότε θα βελτιώσετε σημαντικά θέματα που σας απασχολούν, αν δείτε πως σκοτώνετε νυχτερίδα θα ανακτήσετε τη δύναμη σας έναντι των καταστάσεων, αν δείτε μια νυχτερίδα να πετάει γύρω σας ή να είναι πάνω σας είναι σημάδι αρνητικών εξελίξεων που θα αντιμετωπίσετε σύντομα.
 

Ξ

Ξάπλωμα
Αν δείτε ότι είστε ξαπλωμένοι σε καθαρό κρεβάτι τότε δείχνει χαρά και επιτυχία σε στόχους, αν είστε ξαπλωμένοι σε βρώμικο χώρο ή κρεβάτι τότε α στεναχωρηθείτε στον συναισθηματικό σας τομέα, αν δείτε πως είστε ξαπλωμένοι στη ύπαιθρο τότε σημαίνει πως θα απελευθερωθείτε από βάρη, αν δείτε πως έχετε ξαπλώσει κοντά σε μια γάτα τότε κάποιος φίλος σας θέλει το κακό σας, αν δείτε τον σύντροφο σας ξαπλωμένο κοντά σε γάτα τότε δείχνει απιστία.
 
Ξενοδοχείο
Το ξενοδοχείο δείχνει επιθυμίες για τη ζωή σας, να δείτε πως βρίσκεστε σε ξενοδοχείο θέλετε να καλυτερέψετε τη ζωή σας, αν δείτε ότι κοιμάστε σε ξενοδοχείο έχετε ανάγκη να ανανεώσετε τη προσωπική σας ζωή, αν δείτε πως επισκέπτεστε κάποιον σε ξενοδοχείο θα γνωρίσετε σύντομα ένα νέο πρόσωπο σημαίνει όμως σημαίνει επίσης ότι πρέπει να προσέξετε τα έξοδα που κάνετε, αν δείτε πάλι τον εαυτό σας να είναι σε ξενοδοχείο αλλά σε μικρό δωμάτιο τότε κάποιο πρόβλημα θα σας στενοχωρήσει. Αν έχετε σχέση ή είστε παντρεμένοι και δείτε το σύντροφο σας σε ξενοδοχείο είναι σημάδι απιστίας.
 
Ξύλο
Αν δείτε ότι φτιάχνετε γλυπτά από ξύλο τότε σήμαινε πως πρέπει να έχετε καλύτερη οργάνωση στη δουλειά σας, αν δείτε σάπιο ή παλιό ξύλο τότε κάποιος θα σας εξαπατήσει αν δεν προσέξετε τις λεπτομέρειες, αν μαζεύετε ξύλα δείχνει πως θα ολοκληρώσετε κάποιο στόχο που έχετε και θα ανταμειφτείτε για όσα κάνετε. Αν δείτε πως κόβετε ξύλα δείχνει οικονομικές απώλειες, αν δείτε άλλον να κόβει ξύλα δείχνει κάποιο πρόβλημα υγείας ή μεγάλη κούραση.
 
 

Ο

Οθόνη
Αν δείτε μια οθόνη τότε σύντομα θα έχετε κέρδη και ευημερία, αν δείτε οθόνη που είναι ανοιχτόχρωμη ή άσπρη και καθαρή σας περιμένει μια πολύ καλή περίοδος μπροστά σας που προμηνύει επιτυχία και χαρά, αν δείτε κινηματογραφική οθόνη μια καλή ευκαιρία θα σας δώσει το προβάδισμα στα επαγγελματικά σας, αν δείτε πάλι μια βρώμικη οθόνη τότε θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες στα επαγγελματικά σας και σε οικονομικά ζητήματα.
Οικογένεια
Αν δείτε πως είστε με την οικογένειά σας σημαίνει πως θα καταφέρετε να ξεπεράσετε εμπόδια, αν δείτε μια οικογένεια που δεν γνωρίζετε άλλοι θα καταφέρουν κάτι που εσείς επιθυμείτε, αν δείτε πως εγκαταλείπετε την οικογένεια σας τότε θα χάσετε μια πολύ σημαντική ευκαιρία στη ζωή σας.
Όπλο
Το όπλο μπορεί να έχει σεξουαλική έννοια και να δείχνει καταπιεσμένες επιθυμίες αλλά είναι και προειδοποιητικό σημάδι ενός καυγά ή θυμού που μπορεί να φέρει δυσάρεστες εξελίξεις. Αν δείτε κάποιον να στρέφει ένα όπλο προς το μέρος σας τότε το πιθανότερο είναι να καυγαδίσετε με αυτό το άτομο, αν δείτε όπλο που είναι χαλασμένο ή σπασμένο τότε θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες που θα χρειαστεί να οπλιστείτε με υπομονή.
Ορχιδέες
Όπως και να τις ονειρευτείτε, μία, πολλές ή μπουκέτο, αυτό το όνειρο σημαίνει ότι θα γνωρίσετε τον άντρα ή τη γυναίκα που θα σας συναρπάσει. Θα είναι ένα άτομο ιδιαίτερα όμορφο, καλαίσθητο, με ευγενικούς τρόπους και πολύ έντονο πάθος. Απλώς να θυμάστε ότι θα πρέπει να του/της φερθείτε με λεπτότητα γιατί πληγώνεται εύκολα.
Ουρανός
Όταν ονειρευτείτε έναν καταγάλανο ουρανό, το όνειρό σας είναι πολύ ευνοϊκό θα πάρετε καλά νέα και θα χαρείτε για ένα δικό σας πρόσωπο. Αν ο ουρανός είναι συννεφιασμένος ή σκοτεινός, θα αντιμετωπίσετε κακή συμπεριφορά από κάποιο άτομο που θα σας πληγώσει και θα νιώσετε μόνοι. Αν ονειρευτείτε κάποιο ηλιοβασίλεμα, σημαίνει πως θα υπάρξουν πολλές διαφωνίες και καυγάδες στο σπίτι σας για κάτι που θα μάθετε. Ένας ουρανός σε μαύρο ή/και κόκκινο χρώμα σηματοδοτεί μεγάλη στεναχώρια και αρρώστια κοντινού σας προσώπου. Αν δείτε καθαρό ουρανό χωρίς σύννεφα τότε σημαίνει πως θα βελτιωθεί η ζωή σας και θα βρείτε τη ευτυχία, αν ο ουρανός είναι γαλάζιος δείχνει ευτυχία και χαρά που έρχεται, αν είναι κόκκινος δείχνει καυγά και διαφωνίες, αν είναι θολός δείχνει στενοχώρια, αν πάλι είναι καθαρός με αστέρια κάτι που επιθυμείτε πολύ θα εκπληρωθεί πολύ σύντομα.
 
 

Π

Πάγος
Αν δείτε πάγο δείχνει δυσκολίες που θα χρειαστεί να ξεπεράσετε με προσοχή, αν δείτε πως γλιστράτε πάνω σε πάγο τότε θα απογοητευτείτε από κάποιο άτομο στα ερωτικά σας, αν δείτε πάγο ενώ είναι καλοκαίρι τότε δείχνει πως κάτι που θέλετε να κάνετε δεν θα έχει αποτέλεσμα, αν είναι χειμώνας θα βρείτε εμπόδια που όμως θα τα ξεπεράσετε, αν πέσετε πάνω σε πάγο προσέξτε τον τρόπο που κινήστε γενικότερα στη ζωή σας. Αν πάλι δείτε ότι κάποιο κομμάτι πάγου σπάει τότε περιτριγυρίζεστε από αρνητικά άτομα, αν δείτε ότι τρώτε πάγο δείχνει δυσκολίες στον συναισθηματικό τομέα.
Παντελόνι
Αν δείτε πως φοράτε παντελόνι τότε δείχνει δύναμη και καλή υγεία, αν δείτε πως χάνετε το παντελόνι σας δείχνει ανασφάλεια και άτομα που προσπαθούν να σας γελοιοποιήσουν, αν δείτε πως βγάζετε το παντελόνι σας τότε προσέξτε αποφάσεις που θέλετε να πάρετε. Αν πάλι δείτε πως φοράτε σκισμένο παντελόνι τότε δείχνει πως θα αισθανθείτε άσχημα για κάτι που έχετε κάνει.
Παράθυρο
Αν δείτε ανοιχτό παράθυρο τότε θα έχετε τύχη και θα ικανοποιήσετε επιθυμίες σας, αν δείτε πως ανεβαίνετε σε κάποιο παράθυρο τότε προσέξετε τα λόγια σας και όσα λέτε σε άτομα που αγαπάτε, αν δείτε πάλι ότι κατεβαίνετε από παράθυρο τότε προμηνύει οικονομικές απώλειες και στενοχώρια. Αν δείτε παράθυρο με σπασμένα τζάμια τότε κάποιος θα σας απογοητεύσει, αν δείτε πως πέφτετε τότε κάποιος δεν θα κρατήσει την υπόσχεσή του.
Πάτερ ήμών
Αν δείτε ότι απαγγέλλετε το πάτερ ημών τότε δείχνει προστασία και τύχη, θα καταφέρετε να ολοκληρώσετε έναν στόχο που έχετε με επιτυχία. Αν δείτε ότι δεν μπορείτε να το απαγγείλετε τότε περιτριγυρίζεστε από αρνητικά πρόσωπα που σας εχθρεύονται.
Περπάτημα
Όταν περπατάτε σε μονοπάτι με όμορφα λουλούδια και δέντρα γύρω σας θα ξεκινήσει για σας κάτι νέο που θα σας φέρει επιτυχία και χαρά. Αν είναι βράδυ και περπατάτε σε ένα μονοπάτι  χωρίς φως σημαίνει πως θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες γιατί έχετε επωμιστεί προβλήματα που δεν είναι δικά σας. Αν δείτε τον εαυτό σας να τρέχει σε μονοπάτι, προσέξτε τις αποφάσεις που έχετε να πάρετε πιθανόν να κάνετε κάποιο λάθος.
Ποδήλατο
Αν δείτε ότι κάνετε ποδήλατο θέλετε να χειριστείτε μόνος σας ορισμένα θέματα και να δοκιμάσετε κάτι νέο, αν δείτε ότι κάνετε ποδήλατο βράδυ προσέξτε τις μετακινήσεις σας και όσα κάνετε το διάστημα που έρχεται γιατί μπορεί να κάνετε κάποιο λάθος, αν δείτε πως αγοράζετε ποδήλατο θα ξεκινήσετε κάτι νέο σύντομα. Αν πάλι πουλάτε ποδήλατο που σας ανήκει τότε θα κάνετε προσωπικές θυσίες για να καταφέρετε κάποιον στόχο σας.
Πόδι
Αν δείτε τα πόδια σας και είναι γερά τότε δείχνει καλή υγεία και χαρά που έρχεται, αν δείτε τα πόδια σας πληγιασμένα τότε δείχνε πως μπορεί να έχετε απώλειες στα επαγγελματικά σας, αν δείτε πάλι πως το πόδι σας κινείται τα μπρός τότε θα κάνετε νέα σχέδια για τη ζωή σας που θα σας φέρουν καλά αποτελέσματα, αν δείτε πως το πόδι σας είναι δεμένο τότε προσέξτε πολύ σε αποφάσεις και νέα ξεκινήματα. Αν δείτε τα ποδιάς σας και είναι υπερβολικά λεπτά τότε θα βρείτε εμπόδια στα σχέδιά σας, αν δείτε πως σπάτε το πόδι σας δείχνει αποτυχία ενός στόχου ενώ αν δείτε ότι πλένετε τα πόδια σας θα απαλλαγείτε από στεναχώριες και δυσκολίες.
Πουλί
Τα πουλιά ανάλογα πως εμφανίζονται προμηνύουν ειδήσεις ειδικά αν είναι ωδικά πτηνά, αν δείτε κοράκι είναι σημάδι πως πρέπει να είστε προσεκτικοί τη περίοδο αυτή, αν δείτε πουλί να τραγουδάει τότε θα έχετε ευχάριστα νέα, αν δείτε πάλι πουλιά όπως η χήνα ή γύπες τότε δείχνει δυνατούς εχθρούς που μπορεί να σας παραπλανήσουν. Αν δείτε κλουβί άδειο δείχνει απογοήτευση, απώλειες και χωρισμό από αγαπημένα πρόσωπα.
 

Ρ

Ράσο
Αν δείτε σκισμένα ράσα θα έχετε οικονομικές απώλειες, αν δείτε ράσα μέσα στο σπίτι σας θα έχετε να αντιμετωπίστε ένα οικογενειακό θέμα, αν πάλι δείτε παππά να φοράει ράσο δείχνει δυσκολίες σε προσωπικά σας θέματα, αν δείτε πως ο ίδιος φοράτε ράσα τότε μην ασχοληθείτε με πράγματα που δεν γνωρίζετε καλά.
Ρόδι
Αν δείτε ότι τρώτε ρόδι ή πίνετε το χυμό του θα στενοχωρηθείτε από κάποιο γεγονός, αν δείτε μια ροδιά σας περιμένει μεγάλη επιτυχία, αν είστε γυναίκα τότε η ροδιά σημαίνει ότι θα έχετε μακροζωία και θα αποκτήσετε ότι επιθυμείτε. Αν δείτε πάλι ότι δίνετε ρόδι σε κάποιο άτομο προσέξτε ποιον εμπιστεύεστε και ποιόν ευεργετείτε, αν δείτε χαλασμένο ρόδι προμηνύει προβλήματα που σχετίζονται με τα αισθηματικά σας και τα οικονομικά σας.
Ρολόι
Αν δείτε ρολόι τότε σας περιμένει μια απόφαση ζωής, αν ακούσετε το κτύπο ενός ρολογιού τότε μια καλή ευκαιρία θα παρουσιαστεί για σας στα επαγγελματικά σας, αν δείτε πάλι σταματημένο ρολόι τότε δείχνει πως κάποια σχέση έχει φτάσει στο τέλος της, αν δείτε ότι αγοράζετε ρολόι κάποιο θέμα θα εξελιχθεί πολύ καλά για σας, αν δείτε ότι χάνετε ή σπάτε κάποιο ρολόι προμηνύει κάποια στεναχώρια και απώλεια ιδιαίτερα σε οικονομικά και επαγγελματικά θέματα.
Ρούχα
Αν δείτε πως αγοράζετε ρούχα τότε θα καταφέρετε να ικανοποιήστε μια επιθυμία που έχετε, αν δείτε πως φοράτε όμορφα ρούχα τότε θα κατακτήσετε εύκολα κάθε στόχο που έχετε, αν δείτε πως έχετε πολλά ρούχα τότε θα αποκτήσετε χρήμα στα και θα έχετε κέρδη στα επαγγελματικά σας. Αν δείτε πάλι ότι φοράτε λευκά ρούχα καθαρά τότε έχετε εύνοια και τύχη,  αν δείτε ότι φοράτε μαύρα ή σκούρα ρούχα τότε μπορεί να απογοητευτείτε από κάποιο άτομο και να στεναχωρηθείτε από κάποιο γεγονός. Όταν δείτε πως φοράτε βρώμικα ρούχα προμηνύει προβλήματα και στενοχώριες στον επαγγελματικό σας τομέα.

Σ

Σαπούνι
Το σαπούνι δείχνει πως μια κατάσταση που σας απασχολεί θα ξεκαθαρίσει σύντομα, αν πλένεστε με σαπούνι τότε θέλετε να αποφύγετε αποφάσεις που πρέπει να πάρετε, αν πλένεστε με σαπούνι και δεν κάνει αφρό τότε νιώθετε άσχημα για κάποιο προσωπικό σας ζήτημα. Αν πάλι δείτε ότι κάποιος σας κάνει δώρο σαπούνι τότε κάποιος σας λέει ψέματα.
Σεισμός
Ο Σεισμός στο ονειρικό πεδίο είναι σημάδι απότομης αλλαγής , αν δείτε πως γίνεται σεισμός τότε κάποια στεναχώρια προμηνύεται στη ζωή σας, αν νιώθετε πως ταρακουνιέστε ο ίδιος ή πέσετε κάτω από σεισμό τότε προσέξτε την υγεία σας και τα οικονομικά σας, αν δείτε σεισμό που καταστρέφει το σπίτι σας τότε θα αντιμετωπίσετε οικογενειακά και συναισθηματικά προβλήματα. Αν δείτε πάλι καταστροφές από σεισμό σημαίνει πως μια αλλαγή θα επηρεάσει εσάς και κοντινά σας πρόσωπα, απώλειες και ισχυροί εχθροί σας περιβάλλουν δείτε μαζί και φίδια ή ποντίκια.
Σκάλα
Αν δείτε ότι ανεβαίνετε μια μεγάλη σκάλα τότε θα έχετε καλές εξελίξεις ιδιαίτερα στα επαγγελματικά σας, αν πάλι δείτε πως τη κατεβαίνετε θα πρέπει να προσέξετε γιατί μπορεί να μην αναγνωριστούν όσα κάνετε για τους άλλους. Αν δείτε πως πέφτετε από μια σκάλα δείχνει παγίδες και εμπόδια από τρίτα άτομα, αν η σκάλα που ανεβαίνετε είναι μικρή δείχνει μικρή επιτυχία με μικρή διάρκεια, αν δείτε μια στιβαρή και γερή σκάλα τότε σας περιμένει μεγάλη επιτυχία και τύχη.
Σκόρδο
Αν δείτε σκόρδα ή πλεξάνα από σκόρδα τότε θα απελευθερωθεί κάποιο βάρος που έχετε και θα πετύχετε τους στόχους σας ιδιαίτερα σε οικονομικά θέματα αν δείτε ότι βρίσκετε μια πλεξάνα σκόρδα, αν δείτε ότι τρώτε σκόρδα θα χρειαστεί να θυσιάσετε κάτι για να αποκτήσετε αυτό που επιθυμείτε. Αν δείτε πάλι ότι χάνετε ένα σκόρδο θα έχετε ατυχία στα οικονομικά σας, αν δείτε σκόρδο ή σκόρδα μέσα στο σπίτι σας αυτό προμηνύει ευημερία και καλυτέρευση του τρόπου ζωής σας, αν κάποιος σας πετάει σκόρδα τότε θα ευνοηθείτε από τα λάθη των άλλων.
Σκούπα
Αν δείτε πως σκουπίζετε και είναι βράδυ τότε δείχνει πως θα έρθετε διένεξη με κάποιο άτομο που αγαπάτε και οικονομικά προβλήματα, αν είναι μέρα θα καταφέρετε να διώξετε ότι σας βαραίνει από τη ζωή σας, αν δείτε πάλι σπασμένη σκούπα τότε κάποιες προσπάθειες σας θα αποτύχουν, αν σκουπίσετε το εσωτερικό του σπιτιού τότε θα έρθουν θετικές αλλαγές στη προσωπική σας ζωή αλλά και στα επαγγελματικά σας.
Σκουπίδια
Αν δείτε σκουπίδια σημαίνει πως πρέπει να ξεκαθαρίσετε κάποια πράγματα στη ζωή σας, θα έχετε οικονομικές απώλειες αν δείτε ότι μαζεύετε ή ψάχνετε κάτι στα σκουπίδια, αν δείτε ότι υπάρχουν πολλά σκουπίδια μέσα στο σπίτι σας δείχνει προβλήματα οικογενειακά και ερωτικά, αν πάλι δείτε μια χωματερή τότε μπορεί να εμπλακείτε σε δυσάρεστες καταστάσεις. Αν βρείτε χρήματα στα σκουπίδια δείχνει στεναχώρια.
Σκύλος
Ο σκύλος συμβολίζει βοήθεια αν εμφανιστεί μέσα στο σπίτι και είναι σε ανοιχτό χρώμα, λευκός σκύλος δείχνει βοήθεια από έναν άνθρωπο σε κάποιο πρόβλημα που έχετε, αν δείτε πάλι μαύρο σκύλο τότε δείχνει πως κάποιο άτομο θα σας προδώσει, αν δείτε να σας δαγκώνει σκύλος δείχνει ένας εχθρός που θέλει να σας βλάψει, αν δείτε σκύλο να σας επιτίθεται τότε προμηνύει δυσαρέσκεια στον προσωπικό και ερωτικό τομέα. Αν δείτε έναν σκύλο πληγωμένο ή αδύνατο δείχνει οικονομικές δυσκολίες και εμπόδια.
Σπίτι
Το σπίτι είναι σύμβολο του ανθρωπίνου σώματος αλλά και της εσωτερικής σας κατάστασης, αν δείτε ένα όμορφο και γερό σπίτι δείχνει καλή υγεία και χαρά που έρχεται στη ζωή σας, αν δείτε τη στέγη του δείχνει πως έχετε ανάγκη από μεγάλη ασφάλεια στη ζωή σας, αν δείτε τη πόρτα ενός σπιτιού δείχνει ότι έχετε ανάγκη να απελευθερωθείτε από κάτι, αν δείτε πάλι πως κτίζετε ένα σπίτι δείχνει εύνοια για τα αισθηματικά σας και θετικές εξελίξεις στα επαγγελματικά σας. Αν δείτε πως έχετε δικό σας σπίτι δείχνει πως θα βρείτε τη ευτυχία που ψάχνετε, αν δείτε πολυώροφο κτήριο δείχνει μεγάλα κέρδη, αν πάλι δείτε γκρεμισμένο σπίτι προμηνύει στεναχώρια και οικονομικές απώλειες, αν δείτε τον εαυτό σας σε χαλασμένο σπίτι τότε δείχνει χωρισμό και οικογενειακά προβλήματα.
Σταυρός
Ο Σταυρός προμηνύει μεγάλες ευθύνες και δυσκολίες αν δείτε ότι το σηκώνετε και είναι βαρύς, αν δείτε σταυρό μέσα στο σπίτι σας τότε δείχνει προστασία από αρνητικά άτομα και γεγονότα, αν πάλι δείτε ότι είναι χρυσό δείχνει πως θα αντιμετωπίσετε μια στεναχώρια που όμως θα ξεπεραστεί. Αν δείτε ότι τον βρείτε στο δρόμο σημαίνει καλή τύχη στη ζωή σας και μεγάλη προστασία. Αν πάλι δείτε ότι χάνετε έναν σταυρό ή σας πέσει από τα χέρια φανερώνει κακοτυχία και προβλήματα.
Σχολείο, εξετάσεις, μαθητές
Όταν ονειρευόμαστε ότι γινόμαστε ξανά μαθητές, τότε βιώνουμε  το στρες της αποτυχίας ή του ελέγχου. Έχουμε χάσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και πιστεύουμε ότι δεν μπορούμε να επιτύχουμε ότι έχουμε αναλάβει. Έχουμε αποπροσανατολιστεί από τους στόχους μας ή για διάφορους λόγους δεν μπορούμε να ορίσουμε τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο οι ίδιοι τον εαυτό μας και τη ζωή μας, αλλά εξαρτόμαστε (οικονομικά, συναισθηματικά) από τους άλλους. Αν αυτό το όνειρο επαναλαμβάνεται, τότε μας προειδοποιεί να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις  μας.

Τ

Τάμα
Αν δείτε πως κάνετε κάποιο τάμα σημαίνει πως θα χρειαστεί να τηρήσετε υποσχέσεις που θα δώσετε, αν δείτε πως έχετε ξεχάσει να εκπληρώσετε κάποιο τάμα δείχνει έχετε αδικήσει κάποιο άτομο ακόμα κι χωρίς να το θέλετε, αν πάλι δείτε ότι εκπληρώνετε κάποιο τάμα που έχετε κάνει με επιτυχία τότε θα βρείτε την ισορροπία στη ζωή σας.
Ταφή
Όταν δείτε μια ταφή ενός ανθρώπου δείχνει δυσκολίες και πως θα πρέπει να προσέξετε περισσότερο τον εαυτό σας, αν δείτε την ταφή ενός συγγενικού σας προσώπου δείχνει πως μπορεί να έχει ευαίσθητη υγεία είτε σωματική είτε ψυχική, αν πάλι δείτε πως υπάρχουν πολλά ζωύφια, ποντίκια ή ερπετά τότε δείχνει πιθανή αρρώστια ή μεγάλες στεναχώριες που θα προκύψουν.
Τάφος
Δείχνει μεγάλη αβεβαιότητα και ότι είστε σε αδιέξοδο αυτή τη περίοδο στη ζωή σας. Αν δείτε ότι βρίσκεστε ο ίδιος μέσα σε τάφο, τότε θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί γιατί έχετε πολλούς εχθρούς και κάποιος μπορεί να σας προδώσει. Αν δείτε κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο μέσα σε τάφο τότε, αυτό προμηνύει αρρώστια και στεναχώριες στη οικογένεια.
Τηλέφωνο
Αν δείτε πως λαμβάνετε κάποιο τηλεφώνημα δείχνει πως σύντομα θα πάρετε μια είδηση, αν δείτε πως τηλεφωνείτε εσείς σε κάποιο πρόσωπο τότε προσέξτε τρίτα πρόσωπα που μπορούν να μπουν εμπόδιο στα σχέδια σας ιδιαίτερα αν το χρώμα του τηλεφώνου είναι μαύρο δείχνει πως κάποιος θα προσπαθήσει να σας διαβάλει, αν δείτε ότι απλά μιλάτε στο τηλέφωνο δείχνει κουτσομπολιά που γίνονται εναντίον σας. Αν δείτε πως κάποιος σας καλεί με απόκρυψη δείχνει κρυφό εχθρό και παρασκήνια εναντίον σας.
Τρύπα
Αν δείτε μια τρύπα σηματοδοτεί κάποια δυσκολία που θα περάσετε, αν δείτε ότι σκάβετε μια τρύπα τότε δείχνει οικονομικές απώλειες και σωματική κούραση, αν δείτε ότι κλείνετε μια τρύπα τότε είναι θετικό θα καταφέρετε να αποφύγετε δυσκολίες με επιτυχία και θα έχετε καλές εξελίξεις, αν πάλι δείτε πως πέφτετε σε μια τρύπα φανερώνει πως μια αλλαγή θα επηρεάσει πολύ τη ζωή σας προσέξτε πολύ τις αποφάσεις και ιδιαίτερα στα οικονομικά σας. Αν δείτε πως βγαίνετε από μια τρύπα τότε θα ξεπεράσετε μια στεναχώρια και θα ξεκινήσετε κάτι νέο στη ζωή σας, αν είστε κοντά μια τρύπα προσέξτε παγίδες που μπορεί να υπάρχουν στις σχέσεις σας με τους άλλους.
Τσιγγάνος/Τσιγγάνα
Αν δείτε πως μιλάτε με κάποια τσιγγάνα ή τσιγγάνο τότε κάποιος θα προσπαθήσει να σας παραπλανήσει και θα σας πει ψέματα, αν δείτε πως μια τσιγγάνα σας λέει τη μοίρα σας τότε κάποιος θα σας προσπαθήσει να σας χειραγωγήσει, αν πάλι δείτε ότι αγοράζετε κάτι από τσιγγάνα ή τσιγγάνο τότε δείχνει ατυχία και απώλεια σε οικονομικά θέματα. Αν δείτε ότι περιτριγυρίζεστε από τσιγγάνους τότε υπάρχουν άτομα που σας ζηλεύουν και θέλουν να σας βλάψουν, αν δείτε πάλι ότι έχετε ερωτευθεί τσιγγάνα ή τσιγγάνο δείχνει μια ερωτική σχέση με εμπόδια και  δυσκολίες, κάππιος θα σας ξεγελάσει αν δείτε ότι τον/την φιλάτε.
Τσίμπημα φιδιών – ερπετών ή δάγκωμα ζώων
Όταν δούμε ένα αντίστοιχο όνειρο βιώνουμε μια καθημερινότητά όπου κυριαρχεί η ανασφάλεια ακόμη και ο τρόμος. Αισθανόμαστε μπερδεμένοι, αβοήθητοι και έχουμε χάσει την πίστη μας στους ανθρώπους. Συνήθως ονειρευόμαστε ότι μας δαγκώνει ένα φίδι όταν συναναστρεφόμαστε με ανθρώπους που δεν μας συμπαθούν ή μας επιβουλεύονται ή πρέπει να διαχειριστούμε μια κατάσταση μπερδεμένη και ασαφή ή έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία δίκη ή κατηγορία. Καλό θα είναι πάντως να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για τυχόν “πισώπλατες” κινήσεις και  ενέργειες.
Τυρί
Αν δείτε πως τρώτε κάποιο τυρί είναι αρνητικό σημάδι, δείχνει δυσκολίες και οικονομικά προβλήματα, αν δείτε τυρί μέσα στο σπίτι σας δείχνει οικογενειακά προβλήματα και θέματα υγείας αν είναι μουχλιασμένο, αν δείτε πάλι ότι κόβετε κάποιο τυρί τότε κάνετε πράγματα που βλάπτουν τον εαυτό σας, αν το τυρί είναι άσπρο δείχνει πως ανησυχείτε πολύ για κάποιο θέμα.
Τυφλός
Αν δείτε τυφλό συμβολίζει οικονομικές δυσκολίες, στεναχώριες και θέματα υγείας που μπορεί να αφορούν εσάς ή κοντινά σας πρόσωπα ειδικά αν δείτε πως εσείς είστε τυφλός ή κάποιο κοντινό σας πρόσωπο, επίσης σημαίνει πως αγνοείτε καταστάσεις που γίνονται πίσω από την πλάτη σας και θα πρέπει να προσέχετε ποιόν εμπιστεύεστε. Αν πάλι δείτε ότι είστε τυφλός και επανακτάτε την όραση σας τότε θα ξεπεράσετε κάποιο πρόβλημα που έχετε και θα νιώσετε ανακούφιση και χαρά.
 
 

Υ

Ύαινα
Αν δείτε μια ύαινα δείχνει κάποιον κρυφό εχθρό που περιμένει υπομονετικά μια λάθος κίνηση από σας, αν δείτε μια ύαινα με τα μικρά της δείχνει πως κάποιο άτομο ζηλεύει όσα έχετε εσείς και πιστεύει πως εσείς δεν τα εκτιμάτε, αν πάλι δείτε να σας επιτεθεί μια ύαινα τότε κάποιο άτομο θα προσπαθήσει να σας βάλει εμπόδια, α καταφέρετε και την ακινητοποιήσετε ή αν τη σκοτώσετε τότε δείχνει πως θα ξεπεράσετε δυσκολίες και παγίδες.
Υδρόγειος σφαίρα
Αν δείτε μια υδρόγειο σφαίρα είναι καλός οιωνός για τα σχέδια σας, αν δείτε πως τη κοιτάζετε σύντομα κάποιο χαρούμενο γεγονός θα σας κάνει ευτυχισμένους, αν δείτε πάλι ότι ψάχνετε μια υδρόγειο σφαίρα τότε θέλετε να εκπληρώσετε κάποια επιθυμία που έχετε. Αν δείτε πως ψάχνετε κάποιο μέρος στη υδρόγειο τότε θέλετε κάτι που ακόμα δεν μπορεί να εκπληρωθεί.
Υπάλληλος
Αν δείτε κάποιον υπάλληλο είναι θετικό σημάδι, αν δείτε ότι εσείς είστε υπάλληλος τότε θα καταφέρετε κάτι που θέλετε στα επαγγελματικά σας, αν δείτε πάλι ότι προσλαμβάνετε υπάλληλο τότε ή ότι τον πληρώνετε τότε προμηνύει οικονομικές δυσκολίες και κακή διαχείριση. Αν δείτε ότι απολύετε κάποιον υπάλληλο τότε θα ζημιωθείτε από κάποιο άτομο, αν δείτε ότι μαλώνετε με κάποιον υπάλληλο τότε δείχνει διαμάχη που μπορεί να σας βλάψει οικονομικά.
Ύπνωση
Αν δείτε πως υπνωτίζετε κάποιον τότε δείχνει πως ασκείτε επιρροή πάνω στους άλλους και θα κατακτήσετε κάποιον στόχο σας, αν δείτε κάνετε αυτοϋπνωτισμό τότε δείχνει πως ελέγχετε τις επιθυμίες σας κα ξέρετε πώς να διαχειρίζεστε τη ζωή σας, αν πάλι δείτε πως παρευρίσκεστε σε συνεδρία ύπνωσης τότε θα μάθετε κάτι που θα σας ανοίξει νέους ορίζοντες.
Υποθήκη
Αν δείτε πως βάζετε κάποια υποθήκη τότε δείχνει πως έχετε οικονομικά άγχη, αν βλέπετε ότι βάζετε υποθήκη το σπίτι σας τότε κάποιο οικονομικό θέμα θα σας απασχολήσει θα είναι όμως μικρής διάρκειας, αν δείτε πάλι ότι χάνετε το σπίτι σας από υποθήκη προσέξτε πως συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας. Αν δείτε πως κάποιος υποθήκευσε το σπίτι σας τότε δειπνεί πως νιώθετε αβεβαιότητα για τη ζωή σας και για όσα επιθυμείτε.
Ύφασμα
Αν δείτε κάποιο ύφασμα έχει σημασία ο τρόπος που θα το δείτε, το ύφασμα αλλά και το χρώμα του υφάσματος για να ερμηνευτεί σωστά, αν δείτε ανοιχτόχρωμο ύφασμα φανερώνει επιτυχία και τύχη αν πάλι το ύφασμα είναι σκούρο δείχνει στεναχώρια και οικονομικές δυσκολίες. Αν δείτε πως έχετε πολλά υφάσματα ή αγοράζετε υφάσματα τότε θα ευνοηθείτε στον οικονομικό τομέα, αν δείτε ότι ράβετε κάποιο ύφασμα τότε θα κατακτήσετε κάποιον στόχο που έχετε, αν κόβετε ύφασμα με ψαλίδι θα κινηθείτε σωστά σε επαγγελματικά θέματα και θα ταχτοποιήστε προσωπικές σας εκκρεμότητες αν το κόβετε με τα χέρια.
Υφάσματα
Αν δείτε ότι αγοράζετε καινούργια υφάσματα, η ερωτική σας ζωή θα αλλάξει σύντομα, αφού θα γνωρίσετε πολλούς και ενδιαφέροντες εραστές. Αν τα υφάσματα είναι ακριβά και καλής ποιότητας, το νέο πρόσωπο που θα γνωρίσετε θα σας αγαπήσει πραγματικά. Αν το ύφασμα είναι μεταξωτό, τότε η σχέση που θα συνάψετε θα είναι μακροχρόνια και παθιασμένη. Αν είναι βαμβακερό, τότε για τις γυναίκες σημαίνει ότι θα γνωρίσουν έναν πολυμήχανο και ικανό άντρα, που θα τους προσφέρει ασφάλεια, οικονομική άνεση και σταθερότητα, ενώ για τους άντρες ότι θα γνωρίσουν μια γυναίκα που θα είναι η ιδανική για μια ευτυχισμένη οικογένεια.
 
 

Φ

Φαγητό
Αν δείτε ότι τρώτε τότε δείχνει κάτι στενάχωρο που θα συμβεί, αν τρώτε κάτι γλυκό τότε μια δυσκολία θα σας απασχολήσει αρκετά, αν τρώτε κάτι αλμυρό θα επηρεαστούν τα οικονομικά σας , αν πάλι μαγειρεύετε θα πάρετε κάποια δυσάρεστη είδηση, αν δείτε ότι σας καίγεται το φαγητό δείχνει οικογενειακά προβλήματα.
Φακίρης
Αν δείτε φακίρη τότε σημαίνει πως κάποιος σας λέει ψέματα και σας παραπλανεί, αν τον δείτε να δίνει παράσταση τότε υπάρχουν παρασκήνια από άτομα που σας φθονούν, αν πάλι τον δείτε να κοιμάται τότε οι εχθροί σας δεν μπορούν να σας βλάψουν. Αν δείτε πως εσείς ο ίδιος είστε φακίρης τότε θέλετε να εκπληρώσετε τα μεγαλύτερα σας όνειρα με κάθε κόστος.
Φάλαινα
Αν δείτε φάλαινα φαίνεται πως ανησυχείτε για τη ζωή σας γενικότερα, αν τη δείτε μέσα στη θάλασσα είναι θετικός οιωνός δείχνει πως θα αποκτήσετε μια καλή ζωή με καλές βάσεις, αν τη δείτε σε ταραγμένη θάλασσα ή κοντά σας τότε φαίνεται ότι θα πρέπει να προγραμματίστε καλύτερα τα οικονομικά σας. Αν πάλι τη δείτε νεκρή ή σε ξηρά τότε κάποιες οικονομικές και οικογενειακές δυσκολίες θα εμφανιστούν, αν δείτε ότι μια φάλαινα είναι τραυματισμένη τότε θα χρειαστεί να κάνετε ξαφνικά έξοδα που δεν περιμένατε.
Φαρμακείο
Αν δείτε φαρμακείο θα σας απασχολήσει κάποιο θέμα υγείας, ιδιαίτερα αν δείτε τον εαυτό σας μέσα να ζητάει φάρμακα, αν δείτε πως το φαρμακείο είναι κλειστό τότε θα χρειαστείτε τη βοήθεια κάποιου σε κάποιο προσωπικό σας πρόβλημα, αν δείτε πάλι πως μιλάτε με κάποιον φαρμακοποιό τότε θα αντιμετωπίσετε κάποιο οικογενειακό θέμα, αν δείτε πως δουλεύετε μέσα σε φαρμακείο θα χρειαστεί να βοηθήσετε κάποιο άτομο σε μια δύσκολη κατάσταση.
Φθινόπωρο
Αν δείτε την εποχή του φθινοπώρου τότε δείχνει πως είστε σε μια ουσιαστική φάση στη ζωή σας και έχετε κατανοήσει αρκετά θέματα που υπάρχουν στη ζωή σας, αν είστε μέσα στο σπίτι σας και βλέπετε ένα φθινοπωρινό τοπίο τότε δείχνει οικογενειακά προβλήματα και χωρισμό από άτομο που αγαπάτε, αν δείτε πεσμένα κιτρινισμένα φύλλα δέντρου τότε κάποιες δυσκολίες θα υπάρξουν στη ζωή σας, αν πάλι δείτε πως μαζεύετε κιτρινισμένα φύλλα τότε μια περίοδο τελειώνει στη ζωή σας.
Φιλί
Είναι ένα σύμβολο που δείχνει τον αποχωρισμό και τη στεναχώρια μέσα στις ανθρώπινες σχέσεις. Αν κάποιος σας φιλήσει στο όνειρό σας δηλώνει χωρισμό από άτομο που αγαπάτε και μεγάλη λύπη. Αν δείτε άλλα άτομα να φιλιούνται, θα πάρετε ένα δυσάρεστο νέο που θα σας φέρει μεγάλη στεναχώρια και θα αναγκαστείτε να αλλάξετε τα σχέδιά σας.
Φιλιά
Βλέπω στον ύπνο μου φιλιά. Τι σημαίνει; Το φιλί στα όνειρα είναι πάντα για καλό… Αυτό το όνειρο επιδέχεται πολλές ερμηνείες, και η έννοιά του διαφοροποιείται ανάλογα και με το συναίσθημα που προκαλεί.

  • Αν δείτε ότι εσείς φιλάτε ένα ενήλικο άτομο του αντίθετου φύλου και ότι το φιλί σας αφήνει «ευχάριστη» γεύση, τότε προμηνύεται μια ευτυχισμένη περίοδος στη ζωή σας, όπου τα προβλήματά σας θα λυθούν.
  • Αν ονειρευτείτε ότι φιλάτε ένα βρέφος ή ένα παιδί, θα πραγματοποιήσετε ένα πολύ μεγάλο όνειρό σας, υπερπηδώντας κάθε εμπόδιο και δυσκολία.
  • Αν δείτε ότι φιλάτε ένα συγγενή σας, θα έχετε καλή υγεία και θα αποκτήσετε μια αξιόλογη κοινωνική θέση και την εκτίμηση πολλών.
  • Αν φιλάτε τη μητέρα σας συγκεκριμένα, θα παρουσιαστεί μπροστά σας μια νέα επαγγελματική ευκαιρία που θα σας οδηγήσει στην κοινωνική αναγνώριση, ακόμα και στη διασημότητα, αν αυτό το όνειρο επαναλαμβάνεται πολύ συχνά για μια συγκεκριμένη περίοδο της ζωής σας.
  • Αν δείτε ότι φιλάτε κάποιον εχθρό σας, τότε θα συμφιλιωθείτε με ένα φίλο σας με τον οποίο είχατε τσακωθεί στο παρελθόν.
  • Αν δείτε άλλα άτομα να φιλιούνται, περιμένετε βελτίωση σε όλους τους τομείς της ζωής σας. Αν είστε παντρεμένοι και δείτε ότι φιλάτε τον άντρα ή τη γυναίκα σας, σας περιμένει μια ευτυχισμένη οικογενειακή και ερωτική ζωή.

Προσοχή: Αν φιλάτε τον ερωτικό σύντροφό σας, η θετική ερμηνεία του ονείρου αλλάζει, και σας περιμένουν τσακωμοί και προβλήματα, τα οποία όμως θα ξεπεραστούν γρήγορα. Επίσης, αν δεχτείτε φιλί που είναι πιεστικό ή από ένα άτομο που δεν θέλετε, τότε καλό είναι να είστε πολύ προσεκτικοί, γιατί κάποιος θέλει το κακό σας και σας λέει ψέματα.

Φυλακή
Η Φυλακή στα όνειρά δείχνει αδιέξοδα που κάποιος έχει βρεθεί από δικές του ενέργειες. Προσέξτε αν δείτε πως σας βάζουν φυλακή για κάτι που δεν έχετε κάνει, κάποιο άτομο θα σας προδώσει και θα σας κατηγορήσει σε κοντινά σας πρόσωπα. Αν σας φυλακίζουν και φοράτε μαύρα ή κίτρινα ρούχα θα σας διαβάλουν στη δουλειά σας και θα βλάψουν την εικόνα που έχετε προς τα έξω. Όταν δείτε πως αποφυλακίζεστε ή δραπετεύετε τότε θα βρείτε διέξοδο από μια δύσκολη κατάσταση και θα αντιμετωπίσετε σωστά τους εχθρούς σας.
 
 

Χ

Χαλάζι
Αν δείτε χαλάζι τότε προμηνύει κάποια στεναχώρια για οικονομικούς λόγους, αν είστε μέσα στο σπίτι σας και ακούσετε ή βλέπετε χαλάζι δείχνει οικογενειακές στενοχώριες και προβλήματα, αν πιάνετε χαλάζι τότε θα ταραχθείτε από κάποιο νέο, αν πάλι δείτε χαλάζι αλλά είστε κάτω από στέγη ή υπόστεγο τότε θα ξεπεράσετε τις δυσκολίες που θα έρθουν ευκολότερα.
Χαλκός
Αν δείτε πως πιάνετε χάλκινα νομίσματα τότε θα πρέπει να προσέξετε ξαφνικά έξοδα που θα έρθουν, αν δείτε ότι σας δίνουν κομμάτια χαλκού τότε θα πετύχετε σε επαγγελματικά θέματα, αν πίνετε από χάλκινο ποτήρι τότε θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες σε προσωπικά σας θέματα, α πάλι δείτε χαλκό που έχει οξειδωθεί τότε δείχνει οικονομικά προβλήματα και ευαίσθητη υγεία μέσα στην οικογένεια, αν δείτε ότι δίνετε χαλκό ή κάποιο χάλκινο αντικείμενο τότε θα πετύχετε σε μια υπόθεση που σας απασχολεί.
Χάρτης
Αν δείτε κάποιον χάρτη τότε θα καταφέρετε να βάλετε νέες βάσεις στη ζωή σας, αν δείτε πως ανοίγετε ένα χάρτη θα χρειαστεί να κάνετε υπομονή σε κάποιο ζήτημα που σας απασχολεί, αν πάλι δείτε σκισμένο χάρτη θα βρεθείτε σε αδιέξοδο ιδιαίτερα αν είναι παλιός. Αν δείτε πως ψάχνετε κάτι μέσα σε κάποιον χάρτη που είναι καινο9ύργιος τότε θα βρείτε τη λύση σε κάποιο θέμα ακόμα καθυστερημένα, αν δείτε πως σας έχουν κλέψει το χάρτη προσέξτε πολύ άτομα που εμπιστεύεστε, αν δείτε ότι σας ζητάνε να δανείσετε ένα χάρτη δείχνει προβλήματα στην συναισθηματική σας ζωή.
Χαρτορίχτρα
Αν δείτε χαρτορίχτρα στον ύπνο σας τότε χρειάζεστε να διαλευκάνετε κάτι που αφορά τη συναισθηματική σας ζωή, αν δίνετε χρήματα σε χαρτορίχτρα  τότε θα αντιμετωπίστε ένα προσωπικό πρόβλημα σύντομα, αν δείτε πάλι ότι δεν μπορείτε να βρείτε χαρτορίχτρα τότε έχετε πολλές αμφιβολίες για κάποιο θέμα που σας απασχολεί. Αν δείτε πως δίνετε χρυσό σε χαρτορίχτρα τότε θα ξεπεράσετε ένα φόβο και θα αποφύγετε κινδύνους στα ερωτικά σας.
Χείλια
Αν δείτε τα χείλια σας τότε πρέπει να φροντίσετε περισσότερο την εμφάνιση σας και τη διατροφή σας, αν τα χείλη που δείτε είναι όμορφα τότε θα έχετε καλή υγεία και επιτυχία, αν τα χείλη είναι σε κόκκινο ή σκούρο χρώμα δείχνει αδύναμη υγεία και απιστία από σύντροφο, αν δείτε τα χείλη σας λεπτά εξετάστε καλύτερα όσα ακούτε, αν δείτε παραμορφωμένα χείλη θα πρέπει να προσέξετε την υγεία σας. Αν δείτε χείλια που είναι άσχημα δείχνει στεναχώρια και ανεκπλήρωτες επιθυμίες.
Χελώνα
Αναμφισβήτητα είναι ένα από τα ευνοϊκότερα όνειρα, που προμηνύουν μια μακρά περίοδο χαράς και επιτυχίας. Αν ονειρευτείτε μία ή και περισσότερες χελώνες, περιμένετε τεράστια και κυρίως ξαφνική εύνοια, που θα την ακολουθήσουν άφθονα κέρδη, είτε από την εργασία σας, είτε από λαχείο, είτε από τυχερά παιχνίδια. Από επαγγελματικής άποψης, αυτό το όνειρο προμηνύει νέες ευκαιρίες και προτάσεις, καθώς και κοινωνική αναγνωρισιμότητα. Πολύ σύντομα μπορεί να γίνετε διάσημοι και να διακριθείτε στον τομέα σας. Οποιο στόχο κι αν έχετε στο μυαλό σας, όσο μεγαλεπήβολος κι αν είναι, θα τον πραγματοποιήσετε, κανένας και τίποτα δεν θα μπορέσει να σας σταματήσει. Οσον αφορά στα αισθηματικά σας, η χελώνα προμηνύει προσωπική ολοκλήρωση και ευτυχία. Αν είστε μόνοι, πολύ σύντομα θα βρείτε το άλλο σας μισό. Αν είστε στην αρχή μιας σχέσης, τότε να ξέρετε ότι θα εξελιχθεί σε έναν όμορφο δεσμό με μέλλον. Αν είστε ήδη σε σχέση, τότε σε μικρό χρονικό διάστημα θα ανεβείτε τα σκαλιά της εκκλησίας. Αν είστε παντρεμένοι, τότε να περιμένετε απογόνους, κι αν ο γάμος σας παρουσιάζει εντάσεις, τα προβλήματα θα λυθούν και η οικογενειακή γαλήνη θα επανέλθει με ταχύτατους ρυθμούς. Σχετικά με τον τομέα της υγείας, αν είστε ασθενείς, περιμένετε όχι μόνο γρήγορη ίαση αλλά και μακροζωία. Η μοναδική περίπτωση που αλλάζει η θετική έννοια του ονείρου είναι αν δείτε μια χελώνα γυρισμένη ανάποδα. Αυτό το όνειρο σας προειδοποιεί για πολύ καλά καμουφλαρισμένους εχθρούς, οι οποίοι σας παρουσιάζονται ως φίλοι.
Χορός
Αν ονειρευτείτε έναν αισθησιακό χορό, τότε θα ζήσετε έναν αναπάντεχο παθιασμένο έρωτα. Αν ονειρευτείτε πολλά παιδιά να χορεύουν στο ρυθμό ενός εύθυμου μουσικού κομματιού, τότε σας περιμένουν πολλές νέες και ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Αν ονειρευτείτε τον εαυτό σας να χορεύει σε γρήγορο όμως ρυθμό (διαφορετικά η ερμηνεία αντιστρέφεται), τότε το ερωτικό σας μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό. Προσοχή! Αν δείτε ότι χορεύετε με παρτενέρ, θα πρέπει να αλλάξετε τακτική, γιατί κινδυνεύετε να παρασυρθείτε.
Χρήματα
Τα χρήματα συνήθως συμβολίζουν τη σταθερότητα και τη μέχρι τώρα πορεία μας στη ζωή. Δείχνουν το αποτέλεσμα των πράξεών μας. Οταν δούμε λοιπόν οτι ξαφνικά χάνουμε τα χρήματά μας, τότε ίσως ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσουμε τις αξίες μας, ηθικές και υλικές,  αφού αυτό το όνειρο δείχνει ότι δεν μας καλύπτει πλέον το παλαιότερο μοντέλο ζωής. Ίσως είναι καιρός να ψάξουμε βαθιά μέσα και να ανακαλύψουμε τι πραγματικά μας γεμίζει και μας αντιπροσωπεύει σε όλους τους τομείς. Αν δείτε τον εαυτό σας με πολλά χρήματα, σημαίνει πως τα οικονομικά σας, σας απασχολούν πολύ και ότι η οικονομική σας κατάσταση θα χειροτερεύσει αν κοιτάτε μόνο το κέρδος. Αν κάποιος σας δώσει χρήματα κάποιο άτομο που βρίσκεται πολύ κοντά σας είναι διπρόσωπο και θα σας δημιουργήσει προβλήματα. Όταν δείτε πως κερδίζετε χρήματα τότε πολλά λόγια γίνονται για σας και κάποιος μπορεί να σας δυσφημήσει.

Ψ

Ψάρι
Το ψάρι σε οποιοδήποτε όνειρο δείχνει κάτι που θα σας ταράξει αρκετά και θα σας απογοητεύσει. Αν δείτε μεγάλα ψάρια έξω από το νερό προσέξτε κάποιος σας λέει ψέματα και σας κοροϊδεύει, αν τα ψάρια είναι μέσα στη θάλασσα ή σε λίμνη η στεναχώρια δεν θα σας επηρεάσει πολύ και θα την ξεπεράσετε εύκολα. Όταν δείτε πως τηγανίζετε ή μαγειρεύετε ψάρια κάποια υπόθεσή σας θα αποτύχει και θα πάρετε σύντομα κάποια κακή είδηση για κάποιο ζήτημα που έχετε εναποθέσει όλες σας τις ελπίδες. Αν τα ψάρια είναι ψόφια και σαπισμένα θα χάσετε χρήματα και θα σας κακολογήσουν. Αν δείτε ψάρια που είναι με πάνω από δυο χρώματα τότε κάποιος θα σας ταράξει λέγοντάς σας κάποιο ψέμα και θα σας παραπλανήσει.
Ψέμα
Αν δείτε πως κάποιος σας λέει ψέματα τότε κάποιο άτομο θα σας εξαπατήσει και θα σας στεναχωρήσει, αν δείτε πως εσείς λέτε ψέματα σημαίνει ότι πως θέλετε να κάνετε κάτι που δεν θα σας βγει σε καλό, αν δείτε πάλι πολλά άτομα να λένε ψέματα θα πρέπει να αλλάξετε το κοινωνικό σας κύκλο και να βρείτε πιο ειλικρινή άτομα. Αν δείτε ότι κάποιο άτομο του κοντινού σας περιβάλλοντος σας λέει ψέματα τότε θα υπάρξει σοβαρή ρήξη μεταξύ σας.
Ψωμί
Αν δείτε πως τρώτε ψωμί τότε κάποιο γεγονός θα σας στεναχωρήσει, αν δείτε μπαγιάτικο ή μουχλιασμένο ψωμί φανερώνει προβλήματα στη προσωπική και οικογενειακή ζωή, αν δείτε τρίματα ψωμιού μέσα στο σίτισα ή στο κρεβάτι σας δείχνει χωρισμό και προδοσία. Αν πάλι δείτε πως ψήνεται ψωμί τότε θα καταφέρετε ξεπεράσετε δυσκολίες αν όμως σας καεί φανερώνει κάποια λαχτάρα από μια είδηση που θα μάθετε.
 
 

Ω

Ωκεανός
Αν δείτε πως βρίσκεστε μέσα στον ωκεανό και είναι γαλήνιος είναι πολύ ευνοϊκός οιωνός δείχνει ευτυχία και ικανοποίηση επιθυμιών. Αν δείτε όμως ότι έχει κύματα θα αντιμετωπίσετε δυσκολίες και προβλήματα στα προσωπικά σας. Αν βρίσκεστε βράδυ σε ωκεανό τότε δείχνει κάποια στενοχώρια. Αν πάλι δείτε ότι ταξιδεύετε μέσα στον ωκεανό με μεγάλο καράβι θα ολοκληρώσετε τους στόχους σας και θα σταθεροποιηθείτε οικονομικά. Αν βρίσκεστε σε ναυάγιο στον ωκεανό θα έχετε οικονομικές απώλειες και θα αποτύχουν ενέργειες που θέλετε να κάνετε. Αν ταξιδεύετε με βάρκα στον ωκεανό δείχνει μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας που θα αλλάξει πολλά.

Start typing and press Enter to search

error: Content is protected !!